BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.495,75
HABER /  DÜNYA

Müslüman oldu parti üyeliği askıya alındı

Fransa'da, aşırı sağcı Ulusal Cephenin (FN) belediye meclisinden bir üyesi İslamiyet'i seçince parti tarafından üyeliği askıya alındı.

Abone ol

FN'in 22 yaşındaki genç üyesi Maxence Buttey'in, kısa bir süre önce Müslüman olması ve bunu bir video ile duyurması sonucunda, parti yönetimi, Buttey'in, "kendi dinini başkalarına zorla empoze etmesi nedeniyle bölgesel komite üyeliğinin geçici süreliğine askıya alındığını" duyurdu.

Paris'in banliyölerinden Seine-Saint-Denis'ten seçilen Buttey, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki resmi hesabından suçlamalara cevap verdi. 

Buttey, bir süredir İslamiyet'i araştırdığını ve Kuran-ı Kerim'den çok etkilendiğini sonucunda Müslüman olduğunu, hiç kimseye herhangi bir dayatmada bulunmadığını bildirdi. 

"İslamiyetin değerlerinin FN'nin değerleriyle çatışacağını sanmıyorum" ifadesini kullanan Buttey, İslam'ın da FN gibi ezilenlerin yanında olduğunu belirtti.

Partinin Seine-Saint-Denis Bölge Sorumlusu Jordan Bardella ise kendilerinin herhangi bir dinle sorunu olmadığını ancak bunun siyasi bir araç şeklinde kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Buttey,  parti üyelerine, Kuran-ı Kerim'in bilimsel mucizelerinden örneklerin bahsedildiği bir video yollamış ve kendisinin de Müslüman olduğunu duyurmuştu.