BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.476,03
HABER /  MAGAZİN

Müslüm Gürses'in mezarı açılabilir!

Müslüm Gürses'i gasilhanedeki halini gören akrabaları savcılığa mezarının açılıp otopsi yapılması için başvuracak.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Bu ayın başında kaybettiğimiz ve arabeskin babası olarak ünlenen Müslüm Gürses'in ölüm bilmecesi sürüyor. İddialara göre Gürses'in akrabaları mezarının açıklması için savcılığa başvuruacak.

Gürses'in öldüğüyle ilgili pek çok haber çıkmış ardından yalanlanmıştı. En çarpıcı iddia da İbrahim Tatlıses'ten gelmişti. Tatlıses Gürses'in yoğun bakımda mikrop kaptığını ve daha önce öldüğünü ve hastanenin bunu gizlediğini iddia etmişti.

Ardından CHP milletvekili Umut Oran TBMM'ye Sağlık Bakanı'nın bu konuyu yanıtlaması için soru önergesi vermişti. Bakan Mehmet Müezzinoğlu'ndan tatmin edici bir açıklama gelmeyince Gürses'in akrabaları konuya el attı.

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüpoğlu ünlü saatçının amca kızı Hatice Akbaş'ın oğlu Mehmet Ölmez'den bir e-posta aldığını yazdı:

“Ali Bey, biz Müslüm Gürses’in yakın akrabalarıyız. Müslüm Gürses’in ölümünün ardından bazı şüpheler doğmuştu ve bunlar halen de devam etmektedir.

...Zincirlikuyu gasilhanesinde cenazeyi dolaptan alıp yıkama yerine getirdik. Kefeni açtık, gördüğümüz manzara içler acısıydı. Müslüm Gürses’i tanıyamadık. Naaş çürümeye başlamıştı ve şişmişti, ayak parmakları kolları çürümüştü. Hayrete düşerek bağırmaya başlayınca imam, çoktan beri hastanede yattığı için bunun normal olduğunu söyledi. ‘Peki koku ve bu çürümeye başlaması neyin nesi?’ dedik, sustu. İbrahim Tatlıses acaba doğruları mı dile getirdi diye düşünmeye başladık haliyle.”

Bu e-postanın üzerine Mehmet Ölmez ve Gürses'in akrabası Kadir Akbaş'a buluştuğunu yazan Eyüpoğlu ailenin kuşkulandığını belirtti.

Ailenin “Aslında Müslüm Gürses toprağa verilmeden kuşkularımızı kamuoyuyla paylaşacaktık, ama cenazedeki kalabalık, gözümüzü korkuttu. Bunları o zaman söylesek, istenmeyen şeyler olabilirdi. O yüzden cenazeden sonra Muhterem Yenge’ye söyledik. ‘Bir günlük ölü gibi gelmedi bize’ deyince, bu işle ilgileneceğini, bizim beklememiz gerektiğini söyledi, ama sonra 180 derece döndü. O yüzden iş bize düştü. İstiyoruz ki olay araştırılsın, kimse yok yere zan altında kalmasın.” dediğini belirtti.

Eyüpoğlu yazısında Müslüm Gürses'in menajeri Nevzat Takmaz ile de görüştüğünü ancak Takmaz'ın Müslüm Gürses'in suni akciğere bağlı olduğundan vücudundan morarma olduğunu açıkladığını yazısında belirtti. 

MUHTEREM NUR: OTOPSİYE İZİN VERMEM! 

Orhan Gencebay ve Gürses'in eşi Muhterem Nur ile de görüşen Eyüpoğlu Orhan Gencebay'ın Müslüm Gürses'in öldü haberi verildiğinde yaşadığına şahit olduğunu söyledi. Muhterem Nur ise akrabaların bu zamana kadar olmadığını şimdi neyin peşinde olduklarını bilmediklerini söyledi.

Nur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Asla otopsi yaptırmam kocama. Yeterince acı çekti zaten. Mezarının açılıp, otopsi için cesedinin çıkarılmasına katiyyen izin vermem. Ölü elbette ki morarır, sapsarı durmaz. Kimseye, ‘Siz durun, ben gereğini yapacağım’ demedim.
Mehmet Ölmez’in annesi Müslüm’ün üvey amcasının kızı. 10-12 yıl önce iki kere evimize geldiler. Birinde para istediler, diğerinde para alamadıkları için bizi tehdit ettiler. 2003’te suç duyurusunda bulunmuştuk haklarında. Onlar, kocamın hakkını arayacak insanlar mı? Vergi dairelerine de sondaj yapmışlar. Para peşinde hepsi.”