BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,32
HABER /  MAGAZİN

Müslüm Gürses'in borcunu kim sildirdi?

Müslüm Gürses'in hastaneye olan faturası hayli kabarmıştı. Özel hastanedeki tedavi faturasını Başbakan Erdoğan sildirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Müslüm Gürses'in 4 ay tedavi gördüğü Memorial Hastanesi'ne 1 milyon lira borçlandığı ortaya çıktı. Bu borcu sildiren isim ise Başbakan Erdoğan oldu. 

TATLISES'TEN MÜSLÜM GÜRSES İDDİASI

Senaryo hastanenin aynen planladığı gibi gitti. Baba zaten 1 hafta önce vefat etmişti. Bununla ilgili menajerinin de haberi vardı.

Haberin devamı...

ibrahim-tatlisesten-müslüm-gürses-iddiasi.jpg

MÜSLÜM GÜRSES 1 HAFTA ÖNCE Mİ ÖLDÜ? İDDİAYA CEVAP

ibrahim-tatlisese-müslüm-gürses-iddiasi-cevabi.jpg

MÜSLÜM GÜRSES ÖLDÜ

Geçirdiği bypass ameliyatı sonrası 4 aydır yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Müslüm Gürses hayatını kaybetti.

Gürses'in cenazesi töreni ne zaman yapılacak? (DEVAMINI OKU)

müslüm-gürses-öldü.jpg

MÜSLÜM GÜRSES'İN HAYATI
TIKLAYIN

1 MİLYON LİRALIK HASTANE PARASI

Müslüm Gürses'in tedavisi zahmetli olduğu kadar pahalıydı da...

Özel Memorial Hastanesi'nde 4 ay aylık tedavi masrafı 1 milyon lirayı buldu.

Başbakan Erdoğan, Müslüm Gürses'i ölümünden önce ziyaret ettiğinde yüklü hastane faturasından haberdar oldu.

Erdoğan hemen hastanenin sahibi Turgut Aydın ile konuştu ve borcunu sildirdi. Memorial Hastanesi 1 milyon TL tutan borcu istemeyecek.

MUHTEREM NUR'UN MORGTAKİ VEDASI

Muhterem Nur eşi Müslüm Gürses'in ölüm haberini aldıktan sonra son kez yüzünü görmek istedi. Doktor eşliğinde morga giden Muhterem Nur, Müslüm Gürses'in elini, alnını öptü.

O duygu yüklü anlarda Muhterem Nur'ın dudaklarından şu sözler döküldü;
"Ben de yanına geleceğim. Sensizliğe dayanamam ki... Biricik aşkım her şeyim." Gözlerinden yaşlar dökülen Muhterem Nur, morgdaki vedalaşmada çok güç anlar yaşadı.

GASİLHANEYE DE GİTTİ

Daha sonra evine götürülen Muhterem Nur, eşinin yatak odasına kapandı ve onun eşyalarını koklayıp öptü. Öğleden sonra yeniden evden çıkan Muhterem Nur, Müslüm gürses'in cenazesinin bulunduğu Zincirlikuyu'daki gasilhaneye gitti.

Bir kez daha eşiyle vedalaşmak isteyen Muhterem Nur, elini tutup yüzünü öptü ve "Neden gittin? Neden beni bu dünyada yalnız bıraktın" diyerek ağladı. Sürekli tansiyonu fırlayan Muhterem Nur, evine kapandı ve taziye ziyaretine gelenlerle de görüşmedi.

EN BABA ACILARI YAŞADI

İşte dramlarla dolu hayatından kesitler;

* GERÇEK ADI: Arabesk müziğin ‘babası’ Müslüm Gürses, 1953’te Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde kerpiç bir evde dünyaya geldi. Ünlü olmadan evvel ismi ise Müslüm Akbaş idi.

*- Sanatçının ailesi çiftçilikle uğraşıyordu. Ne var ki aile, Gürses henüz üç yaşındayken maddi sıkıntılar nedeniyle Adana’ya göç etme kararı aldı.

*TERZİ ÇIRAĞIYDI- Küçük yaşta bağlama çalmayı öğrenen Gürses, 13 yaşındayken Adana’daki bir çay bahçesinde şarkı söyleme başladı. Bir yandan da aile bütçesine katkıda bulunuyordu. Bu dönemde Halkevi’ne gitmeye başladı. Bir yandan da terzi çıraklığı ve kunduracılık yapıyordu.
müslüm-gürses.jpg
*ABİSİ ÖLDÜRÜLDÜ/BABASI ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ- Gürses, tam da arabesk filmlere konu olan bir olayın da kurbanıydı aynı zamanda… Daha önce ağabeyi öldürülen sanatçı, daha sonra annesini kaybetmenin acısını yaşadı. Gürses’in babası Mehmet Akbaş, sanatçının annesini öldürdü. Bu olayın ardından baba-oğul uzun yıllar boyunca yan yana gelmedi.

- 1967’de Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen ses yarışmasında birinci oldu. Gürses o günleri kendi ağzından şöyle anlatıyor: "Arkadaşım Halkevi’ne gidiyordu. Ben de gittim. Derken Çukurova Radyosu’nda sanatçı oldum."

*İLK PLAĞI EMMİOĞLU- 1968 yılından itibaren piyasaya ilk 45’likleri çıkarmaya başladı. İlk plağı ise 1968 tarihli ‘Emmioğlu/Ovada Taşa Basma’ oldu. Daha sonra ‘Sevda Yüklü Kervanlar/Vurma Güzel Vurma’ isimli 45’lik plağı çıktı. Bu plak tam 300 bin satarak rekor kırdı.

*38 FİLMDE OYNADI- Gürses, bu plaktan sonra askerliğini yaptı, tekrar İstanbul’a gelerek aynı firmada plaklarını çıkarmaya devam etti. Çeşitli firmalardan toplamda 34 plan çıkardı. Arabesk furyasının ortalığı kasıp kavurduğu dönemde Yeşilçam’a da adım attı. Çoğu şarkılı- türkülü 38 filmde rol aldı.

*ÖLDÜ SANILIP MORGA KONDU- 1978 yılına geldiğimizde ise ölümün kıyısından döndü Gürses… Tarsus’tan Adana’ya giderken bir trafik kazası geçirdi. Enkaz haline gelen araçtan çıkarıldığında öldü sanılan Gürses morga kaldırıldı. Sanatçının yaşadığı sonradan anlaşılınca tedavisine devam edildi. Ciddi ameliyatlardan sonra beynine plaka takıldı.

*KARISI EVLENME TEKLİF ETTİ- Müslüm Gürses, 1986 yılında sanatçı Muhterem Nur ile hayatını birleştirdi. Nur, bir röportajında Gürses ile evliliğini şu sözlerle anlatmıştı: "1982’den beri beraberiz. 1985’te evlenmeyi ben teklif ettim. Hemen kabul etti.

*HAYRANLARI JİLETÇİYDİ- Bir dönem fanatik hayranları onun konserlerinde kendilerini jiletle kesip kan akıtırlardı. Ancak 1990’ların sonunda entelektüel kesim de onu takip etmeye başladı. Son yıllarda bazı pop ve rock tarzındaki parçaları da repertuarına katarak Nilüfer’in ‘Olmadı Yar’ isimli şarkısını, Teoman’ın ‘Paramparça’ ve Tarkan’ın ‘İkimizin Yerine’ adlı çalışmalarını da seslendirdi.

- 2006’da yazar Murathan Mungan’la ortak projesi "Aşk Tesadüfleri Sever"’de yer aldı. Mungan’ın sözlerini yazdığı, David Bowie’den Garbage’a, Leonard Cohen’den Jane Birkin’e birçok yabancı müzisyenin bestesini yaptığı şarkıları seslendirdi