BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  MAGAZİN

Müslüm Gürses'e veda izdihamı!

Dün sabah saatlerinde hayatını kaybeden sanatçı Müslüm Gürses son yolculuğuna uğurlandı.

Abone ol

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Müslüm Gürses için Teşvikiye Camii'nde cenaze namazı kılındı. Namazın ardından, Müslüm Gürses'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Teşvikiye Camii'nde çok az rastlanır bir kalabalık vardı. Hayranları ve sanatçı dostları caminin avlusunu ve dışını doldurdular. Yaşanan izdiham nedeniyle cami avlusuna giriş kontrollü yapıldı.

TABUT DÜŞME TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde izdiham yaşandı. Bir ara Gürses’in tabutu düşme tehlikesi geçirdi. ‘Müslüm Baba’ sloganlarının atıldığı uğurlama töreninde tekbir sesleri yankılandı.

0.20130304161603.jpg

KILIÇDAROĞLU DA CENAZEDE

Müslüm Gürses için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törene çok sayıda ünlü isim katılırken, CHP lideri de Kılıçdaroğlu da cenazeye Gürsel Tekin'le birlikte törene katılanlar arasında..

müslüm-gürses-cenaze-töreni.jpg

Sanatçı dostlar Müslüm Baba'yı anlatıyor;

Cengiz Kurtoğlu: Büyük bir sanatçıydı. Bir dönem siyasi oyunlar oynandı yasaklandı. Ülkemizde bundan sonra böyle şeyler olmayacak rahmetle anacağımız büyükleriniz o yasaklı dönemlerde yasaklandılar. Öyle şeyler yaşanmasın böyle erken ölümlerde yaşanmasın.

Kubat: Müslüm Baba'nın yeri doldurulamaz. Çok değerli bir sanatçıydı. Karakter olarak, insan olarak da muhteşem bir insandı.

Alişan: Benim yaptığım bütün programlara konuk oldu. O kadar büyük bir isim hiç bir kapris yapmadan geldi. Adı en ufak bir skandala karışmadı. Bunlar onun ne kadar büyük sanatçı olduğunu gösteriyor. bu cenazede zengin fakir ayrımı yok. Yeri bir daha dolmayacak. Müslüm Abi her döneme ayak uydurdu.

Mustafa Sağyaşar: Ben hem sanatçıların hem de Türkiyemizin sevilen bürokratların cenazelerinde bulundum ama böylesine bir kalabalık ilk defa görüyorum. Allah kabir azabı çektirmesin.

FERDİ TAYFUR : MÜSLÜM GÜRSES GARİBANDI

Sanatçı Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses'in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek onun hakkında şunları söyledi:

''Sesi şarkı söylediğinde gürdü, kendisi ise sessiz bir insandı. Allah mekanını cennet etsin. Kendine has yorumu, gülüşü olan, kendine has bir insandı. Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmazdı'' dedi.

*Garibanlıktan geldik. Bir tarafımız hep çöküktür. Müslüm Gürses de öyleydi. Sesi şarkı söylediğinde gürdü ama kendisi sessiz bir insandı'' (DEVAMINI OKU)

MÜSLÜM GÜRSES'E ÜVEY ANNESİ BÖYLE VEDA ETTİ

Müslüm Gürses için Cemal Reşit Rey'de düzenlenen törende gözler Gürses'in üvey annesine takıldı. Emine Akbaş Gürses, Gürses'in tabutunun başına gelerek uzun süre ağladı. Bir ara fenalaşan Emine Akbaş Gürses salondan dışarı çıkarıldı. (DEVAMINI OKU)

müslüm-gürses-üvey-annesi.jpg
MÜSLÜM GÜRSES'İ UĞURLARKEN ARBEDE

Müslüm Gürses’in cenazesinin törenin düzenleneceği salona getirilmesi sırasında, Gürses’in yakınları olduğunu söyleyen bir grupla görevliler arasında arbede yaşandı. Zorla içeri girmeye çalışan gruba görevliler müdahale etti.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gürses’in cenazesi, törenin düzenleneceği Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na getirildi. Cenazenin içeri alınması sırasında, Gürses’in yakını olduklarını söyleyen bir grup içeri girmeye çalıştı. (DEVAMINI OKU)

müslüm-gürsesin-hastane-borcunu-kim-sildirdi.jpg