BIST 9.797
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,59
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Müslüm Gürses klasik müzik dinliyor

Özel bir hastanede yoğun bakımda tedavi gören Müslüm Gürses'in odasında kendi şarkılarının yanında klasik müzik dinlediği de belirtildi.

Abone ol

Özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekte olan arabesk müziğinin efsane isimlerinden Müslüm Gürses’in sağlık durumunun iyiye gittiği, önümüzdeki günlerde yoğun bakımdan çıkmasının beklendiği açıklandı. Ayrıca Gürses’in kendi müziklerinin yanı sıra klasik müzik dinlediği de ortaya çıktı.

Geçirdiği ameliyat sonrası Müslüm Gürses’in, tedavisi sürüyor. Gürses’in sağlık durumu hakkında bilgi veren Uzman Doktor Deniz Şener, “Gürses’in ameliyat sonrasında oluşan karaciğer ve böbrek yetmezliği, akciğer problemleri ve arkasından bağırsak bozulmalarıyla ortaya çıkan sürecin tedavisi yoğun bakımda devam etti. Süreç sonunda gelişmeler gayet iyi. Müslüm Bey şu anda iyileşmekte. Genel durum itibariyle böbrek problemi ortadan kayboldu. Karaciğer yetersizliği düzeldi. Bağırsak problemleri de düzeldi. Normal sıvı gıdalarla beslenmeye başladı. Solunum aletinden ayrılma aşamasında. Ara ara solunum aletinden ayırıyoruz. Yorulmasın diye zaman zaman solunum aletine bağlıyoruz.” dedi.

Gürses’in önümüzdeki günlerde yoğun bakımdan çıkartılabileceğini belirten doktoru Deniz Şener, “Sanatçımızın şu anda bilinci yerinde. İsteklerini söylüyor. Zaman zaman oturuyor. Fizik tedavisi devam ediyor. Yürümesi bir süreçtir.” ifadelerini kullandı.

‘HAYATİ RİSK BÜYÜK ORANDA ORTADAN KALKTI’

Hastaların tedavisi için müzik dinlemenin uygulanan en yaygın yöntem olduğunu aktaran Şener, “Gürses kendi müzik parçalarını dinliyor. Bunlara mırıldanarak katılıyor. Eliyle tempo tutuyor. Eşi evden klasik müzik CD’si getirmişti. Onu da dinliyor. Kendi parçalarının hepsini dinliyor ve bunlardan keyif alıyor. Hayati risk ortadan kalktı diyemeyiz ama büyük oranda ortadan kalktı.” şeklinde konuştu.