BIST 9.769
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  MAGAZİN

Müslüm Gürses burada yaşatılacak!

İki ay önce vefat eden Müslüm Gürses adına, memleketi Şanlıurfa'da müze açılıyor. Müzede ünlü sanatçının özel eşyaları sergilenecek

Abone ol

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediyesi ve Harran Üniversitesi; geçtiğimiz Mart ayında hayatını kaybeden Müslüm Gürses için memleketi Şanlıurfa'da müze açıyor.

Merhum sanatçının eşi Muhterem Nur; Gürses'in eşyalarını kolilere doldurup 'Müslüm Gürses Müzesi'nde sergilenmek üzere Şanlıurfa'ya gönderdi.

ÖDÜLLER, KOSTÜMLER, CD'LER

önümüzdeki günlerde Şanlıurfa Balıklıgöl civarında açılması planlanan müzede; hayranları Gürses'in özel eşyalarını yakından görebilecek. Sergilenecek eşyalar arasında; Gürses'in sahne kıyafetleri, sazları, fotoğraf ve haberleri, ödülleri, resimleri, eski ve yeni albümleri, CD'leri, plakları ve yüzlerce kişisel eşyası olacak. Ünlü sanatçının vefatından önce hazırladığı 'Ervah-ı Ezelden-Veda' albümünün yapımcısı Yusuf Ziya Oran, müzenin açılışından sonra albümün tanıtımı için bir konser düzenleyeceklerini söyledi. Oran, konsere ve müzeyle ilgili etkinliklere Muhterem Nur'un da katılacağını belirtti.