BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.487,32
HABER /  GÜNCEL

Müslüm Baba'nın hayranları kriz geçirdi

Ünlü sanatçı Müslüm Gürses'in ölüm haberini alan hayranları Şişli'deki hastaneye akın etti.

Abone ol

Müslüm Gürses'in hayatını kaybetmesinin ardından sevenleri, hastaneye akın etti. Kısa sürede hastane önünde toplanan hayranlarının bazıları gözyaşı dökerken bazıları da sinir krizi geçirdi.

müslüm-baba.jpg

Bir seveni fenalaşınca ambulansa taşındı. Bu sırada minibüsüyle hastane önüne gelen bir kişi, sanatçının şarkısını çaldı. Bu hareket diğer sevenleri tarafından alkışlandı. Ancak Gürses'in yakın çevresinden olduğu belirtilen bazı kişiler, hastane önünde yüksek sesle müzik çalınmaması için uyarıda bulununca hayranı müziğin sesini kıstı.

MÜSLÜM BABA DİYE BAĞIRDILAR

Ünlü sanatçı Müslüm Gürses'in cenazesi Memorial Hastanesi'nde ambulansla alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürüldü.

Cenazenin hastaneden çıkartılması sırasında arbede yaşandı. Cenazenin çıkartılmasını görmek için hastanenin morguna koşan Müslüm Gürses hayranlarına güvenlikçiler engel oldu.

Ambulansa doğru koşan Müslüm Gürses severler, "Müslüm Baba" diyerek bağırdı. Bu sırada zaman zaman arbede yaşandı. Bir Müslüm Gürses hayranının kendinden geçerek bayıldığı görüldü. Hayranlarının gözyaşları arasında ambulansa bindirilen Müslüm Gürses'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürüldü.

ZİNCİRLİKUYU'DA DEFNEDİLECEK

Öte yandan ölüm haberinin ardından hastaneye gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sanatçının cenazesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Sarıgül, "Bütün Ortadoğu'nun yakından tanıdığı, çok değerli sanatçı Müslüm Gürses'i kaybetmenin üzüntüsü içersindeyiz. Ama kamuoyu sanatçı dostumuza karşı bütün hassasiyeti ve önemi gösterdi. Kendisine yakışan bir uğurlamayı yarın inşallah bütün yurttaşlarımızın katılımıyla birlikte yapacağız. Yarın sabahleyin ilk tören Cemal Reşit Rey'de olacak. Daha sonra Teşvikiye Camii'inde ve oradan da Zincirlikuyu'daki son istirahatgahına sevgili Müslüm Baba'yı uğurlayacağız" dedi.