BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.434,80
HABER /  GÜNCEL

Müslim'in küstah Cerablus tweetine Erdoğan'dan yanıt

Fırat Kalkanı operasyonuna küstah bir açıklamayla tepki gösteren PYD lideri Salih Müslim'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert yanıt

Abone ol

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olarak tanımlanan PYD’nin lideri Salih Müslim, bugün başlayan Cerablus operasyonuyla ilgili küstah bir açıklama yaptı.

Müslim, üç dilde attığı tweet’te, “Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir” dedi.

"DAİŞ GİBİ BOZGUNA UĞRAYACAKTIR"

Aynı tweet’teki İngilizce cümlenin çevirisi ile tam olarak şöyle: “Türkiye Suriye batağındadır. DAİŞ gibi o da bozguna uğrayacaktır.”

ERDOĞAN'DAN KÜSTAH TWEETİ SERT YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD lideri Salih Müslim'in Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin üç dilde attığı, 'Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir' tweetine çok sert yanıt verdi.

Erdoğan, 'Birileri meydan okudular. Suriye, Türkiye için şöyle olacak böyle olacak.

Buradan sesleniyorum:

Siz ne olacağınızı hesabını yapın. Türkiye’ye tehdit oluşturacak kim olursa olsun, bu millet ordusuyla, polisiyle ve korucusuyla vardır ve var olacaktır' dedi.

PYD’nin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) de Türkiye’nin Cerablus operasyonuna tepki göstermişti. AP’ye konuşan SDG yetkilisi Nasır Hac Mansur, Cerablus'a girmeye hazırlanan güçler arasında "Türk özel kuvvetlerinin yanı sıra teröristlerin de bulunduğunu" öne sürmüştü. SDG, "doğrudan veya dolaylı işgal planlarına karşı ülkeyi savunmaya hazır olduğunu" açıklamıştı.

PYD NEDEN TEPKİLİ ÇÜNKÜ...

TÜRKİYE, sınırdan hem IŞİD'i hem YPG'yi vuruyor. Türkiye'nin böylece PKK'nın Suriye kolu üzerinden bir Kürt Koridoru oluşturma hayallerini de engellemek istiyor.

Askeri kaynaklara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Fikret Bila, Cerablus'a başlatılan operasyonla ilgili "Hem DAEŞ hem YPG vuruluyor. Böylece PKK-PYD'nin Kürt koridorunu oluşturmasının önüne geçiliyor" değerlendirmesi yaptı.

Esas amacın "Komünal Konfederal Kürdistan’ı kurmak." olduğunu belirten Bila, yazısını böyle tamamlıyor:

ENGELLENEMEZSE GÜNEYDOĞU'YU İSTEYECEKLER

Fikret Bila, "Türkiye’nin ısrarla Cerablus- Azez arasında derinliği de olan güvenli bir bölge isteyişinin nedeni, PKK’nın bu projesini engellemek. Aksi, halde Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’den sonra Güneydoğu’nun koparılması için son bir yıldır yaşandığı gibi şehir savaşları, içten ve dıştan terör saldırılarının yoğunlaşacağını, Türkiye’nin Suriye’ye dönüştürülmesi için çaba harcanacağını biliyor" değerlendirmesi yaptı.