BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.488,52
HABER /  GÜNCEL

MUSIAD USA ve KADEM'den New York’ta Dünya Kadın Zirvesi

Kadınlara yapılan haksızlıklar ve iş dünyasında kadınların karşılaştığı problemlere dikkat çekmek amacıyla MUSIAD USA ve KADEM New York’ta Dünya Kadın Zirvesi gerçekleştiriyor.

Abone ol

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Gülnur Aybet, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Doç. Sare Aydın Yılmaz, gazeteci Tara Kangarlou’nun yanı sıra alanlarında uzman kadınların konuşmacı olarak katılacağı zirve Yale Club of New York’ta 13 Mart’ta gerçekleşecek.

İş hayatında kadın, erkek eşitsizliği, kadınların iş hayatındaki konumlarının güçlendirilmesi, girişimci olarak kadınların iş hayatındaki rolleri gibi konuların konuşulacağı zirveye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da konuşmacı olarak davet edildi.

MUSIAD USA Başkanı Mustafa Tuncer, iş hayatında kadın girişimci sayısının daha da artması ve fırsat eşitliği sağlanabilmesi için sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü belirterek, Amerika’da özellikle kadın girişimcileri teşvik edici adımlar atılmasında rol almak istediklerini kaydetti. Tuncer, ”Özellikle iş hayatında kadın ve erkek arasındaki maaş eşitsizliği, son dönemlerde Amerika’da sıklıkla gündeme gelen taciz skandalları, bu konuların üzerinde daha önemle durulması gerekliliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.

KADEM Başkanı Doç. Sare Aydın Yılmaz ise kadınların özgürlük ve hak mücadelesinin toplumların en önemli meselelerinden olduğunu belirterek “Dünyanın daha yaşanılabilir olması demokrasi kültürünün yerleşmesine, demokrasi kültürünün yerleşmesi ise kadın ve erkek arasındaki eşitsizliğin giderilmesine bağlıdır” dedi.

TOA Consulting’in organizasyonundaki zirveye dünyanın birçok farklı bölgesinden gelen kadın dernekleri, sivil toplum yapılanmaları ve iş dünyasının yetkililerinin katılımı bekleniyor.