BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

MÜSİAD iftarında İslamofobi vurgusu

AK Parti İstanbul Milletvekili Av Bülent Turan, MÜSİAD'ın İngiltere'de verdiği iftarda İslamofobi vurgusu yaptı.

Abone ol

AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Bülent Turan İngiltere Müsiad temsilciliğinin düzenlediği ve İngiltere'de bulunan değişik sivil toplum kuruluşlarının katıldığı iftara, Türkiye'nin İngiltere Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'le beraber katıldı.

Konuşmasına İngiltere'de bulunan tüm müslümanlara Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamıyla başlayan Turan, Filistin'de, Irak'ta, Mısır'da, Suriye'de yaşanan felaketler, zulümler ve savaşlar nedeniyle İslam ümmetinin kan ağladığını dile getirdi.

Doğu'da bunlar yaşanırken, Batı'da da müslümanların rahat olmadığını ifade eden Turan, Avrupa'da ayrımcılık ve ırkçılığın son yıllarda artmaya başladığına dikkat çekti. Özellikle son Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı ırkçı akımların bile ilk defa sandalye kazanmalarına değinen Bülent Turan, İslamofobi'ye karşı Avrupalı siyasetçileri her ortamda sürekli uyardıklarını ve Avrupa'nın geleceği için en önemli tehlike olduğunu vurguladıklarını söyledi.

Müslümanların da halen birlik ve beraberlikten çon uzak olduklarını ve bir çok ülkede birbirleriyle çatıştıklarını hatırlatan Turan, İslami anlayışın gelişmesiyle, eğitimle bu tür sorunların altından kalkılabileceğini söyledi.

Bülent Turan, Thames Nehri üzerinde bir teknede düzenlenen iftar yemeğindeki birlikteliğin, ümmetin onurunu kurtaracak eğitimli nesiller hususunda umudunu arttırdığını belirtti. Ramazan'nın bir sofra etrafında sadece ekmeği paylaşmak olmadığını, siyasi, ideolojik fikri paylaşımlara da vesile olduğunu söyleyen Turan, Müsiad'ın düzenlediği bu iftarın da fikri paylaşımlara büyük katkı sağladığını belirtti.

Program, yetim çocuklar için toplanan yardımların ardından sona erdi.