BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Musevi cemaatinden Alatay'a tepki

Gezi Parkı olaylarının arkasında Yahudi diasporası olduğunu iddia eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay 'a Musevi Cemaati'nden yanıt geldi.

Abone ol

Gün içerisinde yaptığı açıklamada, dış güçlerin ve Yahudi diasporasının bu karışıklıkları tetiklediğini ve bu konuda etkin bir şekilde çalıştığını, Gezi olaylarında dünya basınının da bunu iyi yönlendirdiğini söyleyen Atalay, ayrıca büyük Türkiye ’nin önüne geçmek isteyenlerin başarılı olamayacağını belirtmişti.

Konuyla ilgili bir bildiri yayınlayan Türk Musevi Cemaati, yapılan açıklamanın anlamı, kapsamı ve ayrıntıları ile ilgili bilgi edinmeye çalıştıklarını belirterek, bu gibi algılamaların doğurabileceği sonuçlara dair endişelerini paylaştı.

İşte Türk Musevi Cemaati'nden yapılan açıklamanın detayları:

''Başbakan Yardımcımız Sayın Beşir Atalay'ın basından takip ettiğimiz 'Gezi olaylarının arkasında Yahudi diasporası olduğuna' dair yaptığı açıklamanın anlamı, kapsamı ve ayrıntıları ile ilgili bilgi edinmeye çalışıyoruz. Ancak her durumda, böylesi genelleme içeren söylemlerin içinde biz Türk Yahudi vatandaşlarının da bulunduğu ve dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşayan o ülkenin Yahudi inancına sahip vatandaşlarını da kapsadığının anlaşılabileceği ve hedef alınabileceğine ilişkin kaygılarımızı belirtir ve bu gibi algılamaların doğurabileceği sonuçlara dair endişe ve üzüntülerimizi paylaşmak isteriz.''