BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  GÜNCEL

Müşerref'e vatana ihanet davası

Pakistan Hükümeti, eski askeri lider Pervez Müşerref'in vatana ihanetle yargılanması için Pazartesi Yüksek Mahkeme'ye başvuracağını açıkladı. Suçlu bulunması halinde Müşerref'in idam cezası ya da müebbet hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Abone ol

Pakistan Hükümeti, eski askeri lider Pervez Müşerref'in vatana ihanetle yargılanması için Yüksek Mahkeme'ye başvuruda bulunuyor.

İçişleri Bakanı Çaudri Nisan Ali Han, Müşerref'in 2007'de olağanüstü hal ilan edip anayasayı askıya alması nedeniyle vatana ihanetle suçlandığını söyledi.

Davayla ilgili başvurunun Pazartesi yapılacağı bildirildi.

Pervez Müşerref bu yılın başlarında ülkesine dönmüştü.

Suçlu bulunması halinde Pervez Müşerref'in idam ya da hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Hükümet, Haziran'da Müşerref'in vatana ihanetle yargılanmasını istediğini açıklamış ancak resmen başvuruda bulunmamıştı.

Müşerref aleyhinde, eski Başbakan Benazir Butto ile aşiret lideri Nevab Ekber Bugti suikastları nedeniyle de dava açılmıştı.

Pervez Müşerref ayrıca, 2007'de İslamabad'da Lal Camii'ni işgal eden radikal İslamcı militanlara yönelik operasyon nedeniyle de yargılanıyor. Baskında 100'den fazla kişi ölmüştü ve bu olay, ülkede gerginliği tırmandırmıştı.

Müşerref'in ev hapsi cezası geçen hafta kaldırılmış ve eski liderin tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Pakistan'ın kuruluşundan bu yana vatana ihanetle yargılanacak ilk askeri lideri olan Müşerref, suçlamaların siyasi olduğunu savunuyor.

Müşerref 1990'da Başbakan Navaz Şerif'i kansız bir darbeyle devirerek iktidara geldi.

Pervez Müşerref iktidardan ayrıldıktan sonra, beş yıllık sürgün ardından Mart'ta genel seçimlere katılmak için ülkesine döndü. Seçimleri Şerif kazandı.