BIST 9.719
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.432,65
HABER /  GÜNCEL

MÜSİAD heyeti Davutoğlu ile görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği heyetini kabul etti. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, görüşme sonrası önemli açı...

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği heyetini kabul etti. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, görüşme sonrası önemli açıklamalar yaptı.
Başbakan Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina’da MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve beraberindeki heyeti kabul etti. Olpak, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirten Olpak, Davutoğlu’na iş dünyası örgütlerinden ilk olarak kendilerini kabul ettikleri için teşekkür ettiklerini söyledi. Olpak, Davutoğlu’na bugüne kadar yaptıkları faaliyetleri hem de yeni Türkiye’nin hedefleri içerisinde yapabilecekleri konularda bilgi notuyla arz ettiklerini belirterek, kendisinden de bu noktada tavsiye aldıklarını ifade etti.

MADDELER HALİNDE SUNUM
Davutoğlu’na yeni hükümetten neler beklediklerine ilişkin 6-7 maddelik bir sunumda bulunduklarını belirten Olpak, "Birincisi yeni bir anayasanın ülkemizin bundan sonraki sürecinde çok daha acil bir şekilde özellikle siyaset gündeminin biraz daha geriye kaldığı bugünlerde önemli olduğunu düşünüyoruz. İkincisi çözüm sürecinin ülkemiz için olmazsa olmazlarından birisi olduğunu düşünüyor ve bu konudaki kararlılığın devam ettirilmesini istiyoruz. Üçüncüsü hızlı ve adil işleyen bir hukuk devletine hepimizin ihtiyacı var. Bu konudaki çabaların ve ihtiyaç duyuluyorsa yasal düzenlemelerin hızlı bir şekilde yapılmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Olpak, reel kesimi önceleyen bir büyüme modelinin öne alınması gerektiğiyle ilgili görüşlerini Davutoğlu’na arz ettiklerini, bürokrasiyle ilgili şikayetlerin bilindiğini ve bu noktada kamu personel reformuyla ilgili neler olabileceğini Başbakan Davutoğlu’na ana başlıklar halinde ilettiklerini kaydetti.
Açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Olpak, Başbakan Davutoğlu’nun kendilerine ne gibi tavsiyelerde bulunduğu ve çözüm sürecine ilişkin bir soru üzerine, "İş dünyasının biz beklentilerini biz bugüne kadar MÜSİAD olarak huzur, güven ve istikrarın devamı olarak özetlemiştik. Çözüm süreci de buradaki huzur ortamının devamının en önemli faktörlerinden birisi. İki tarafı var; bunlardan birisi elbette hiçbir şekilde bedeli kıyaslanamayacak insan hayatının kaybedilmemesi, ikincisi de bütün bölgenin ve refahın artırılabilmesi. Bizden o bölgelerde de daha fazla aktif olmamızı istediler" şeklinde konuştu.

ASANSÖR FACİASI
Şişli’deki asansör faciasının gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Olpak, "Bir canın kaybını hiçbir şeyle ölçmemiz mümkün değil. Vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyorum. Bu noktada özeleştiriyi yapmak gerekiyorsa en başta elbette bizim de yapmamız gerekir. Sayın Başbakanımız önümüzdeki günler içerisinde çok uzatmadan birkaç gün içerisinde tarafların da görüşlerini almak kaydıyla bir eylem planı hazırlığı içerisinde olduğunu söylediler. Biz orada da söyledik, bu noktada bizim üzerimize düşen eksik alanlar varsa elbette özeleştiriden de ileri gitmek kaydıyla yapacaklarımızı yapmak bizim görevimizdir. Yasal düzenleme ya da onun dışında beklediğimiz alanlar varsa da kendilerine arz edeceğiz ama asıl amaç insanı yaşatmak olmalı. İnsan yaşamının hiçbir şekilde bir değeriyle ölçülemediğini tekrar hatırlatmak isterim" diye konuştu.

PARALEL YAPI
Bir gazetecinin "Başbakan Davutoğlu’na ilettiğiniz konular içerisinde paralel yapıyla mücadele konusu var mıydı" sorusuna Olpak, "Biz geçmişte siyasetin iş dünyasını tanzim etme çabalarından gerçekten çok acı çekmiş bir kurumuz. 28 Şubat döneminde üyelerimizin gecelere evlerine girilmek, iş yerlerinin zorlanması dahil olmak üzere bunun acılarını çektik. Dolayısıyla diyoruz ki nasıl siyasetin bu anlamda iş dünyasını tanzim etme çabalarından rahatsız olduysak, bundan sonra da olacaksak, karşı duruyorsak, iş dünyasının da kendi alanının dışına çıkarak siyaseti tanzim etme çabalarına karşı durduk ve durmaya devam edeceğiz" karşılığını verdi.
(İHA)