BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.412,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mus Şeker Fabrikası a yeni müdür

Muş Şeker Fabrikası Müdürü Cumhur Mehmet Demirtaş'ın yerine atanan Ramazan Aytekin görevine başladı.

Abone ol

Makamında gazetecileri kabul eden Ramazan Aytekin, fabrikayla ilgili açıklamalarda bulundu. Fabrikanın kar etmeye devam edeceğini ifade eden Aytekin, özelleştirme kapsamına alınan ve A Portföyünde yer alan Muş Şeker Fabrikası'nın istikbali en parlak olan fabrika olduğunu belirtti.

 İl genelinde yaklaşık 80 bin dekar pancar ekim alanı olduğunu söyleyen Aytekin, bunun 70 bin dekarının ekildiğini ve 10 bin dekarının da yağışların durmasıyla ekileceğini dile getirdi. Fabrikanın 8 bin 500 çiftçiye hitap ettiğini vurgulayan Aytekin; "Şeker fabrikamız istikbal vaat eden fabrikadır. Bizden önceki müdürlerimizin yaptığı çalışmaları arttırarak devam edeceğiz.

Bu yıl 392 bin ton kotamız var. Bu kotayla 50 bin kristal şeker, 14 bin ton melas ve 120 bin ton yaş küspe elde edeceğiz. Bu yıl ki kampanya dönemimiz 100 gün olacak. Bu rakamlar geçmiş yıllarda daha düşüktü. Son 5 yılda 1 milyon 180 bin ton pancar işlendi. Bu yıl ise geçmiş yıllardan daha fazla pancar işlenecek.

Geçen yıl üretilen kristal şekerlerden 23 bin tonu halen ambarlarımızda duruyor. Yaklaşık 16 bin ton satıldı. Ambarımızdaki 23 bin ton şekeri de satacağız. Fabrikamız 8 bin 500 çiftçiye ve dolaylı olarak da binlerce vatandaşımıza hitap ediyor. Bu tür fabrikalar illerin ekonomileri için çok önemlidir" diye konuştu.

18 yıldır çeşitli şeker fabrikalarında görev yapan Ramazan Aytekin, Yozgat Şeker Fabrikası Müdür Yardımcısı iken Muş Şeker Fabrikası Müdürlüğü'ne atanmıştı