BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  POLİTİKA

Murat Sökmenoğlu hayatını kaybetti!

Munat Sökmenoğlu tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti.

Abone ol
Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'in oğlu ve eski TBMM Başkanı Murat Sökmenoğlu, bir süredir tedavi gördüğü GATA’da dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.
 
Sökmenoğlu, 1945 yılında İstanbul'da doğdu. İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olan Zökmenoğlu, THY İdare Meclisi Murakıplığı yaptı. MDP kurucu üyesi olan Sökmenoğlu, Hatay ile İstanbul'dan seçilerek, milletvekilliği yaptı. 1989'da sine-i millete dönmek gerekçesiyle milletvekilliğinden istifa eden Sökmenoğlu, TBMM Başkanı Başdanışmanlığı ve TBMM Başkanlık Divanı Eski Katip Üyesi ve İdare Amirliği, NATO ve Parlamentolararası Türk Grubu Üyeliği ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.

SİYASET HAYATI
 
Hatay Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'in oğlu olan Sökmenoğlu, 1986 yılında DYP'ye geçerek bu partinin TBMM'de grup kurması için çalıştı. Turgut Özal'ın gerekli oy oranına sahip olmadan Cumhurbaşkanlığı'na seçildiği gerekçesi ile bu durumu protesto için 27 Aralık 1989'da milletvekilliğinden istifa etti.

1995'te milletvekili olabilmek için Bakırköy Belediye Başkanlığından istifa eden ANAP'lı Ali Talip Özdemir'in yerine MHP'den aday oldu; ayrıca 1999 seçimlerinde MHP'den İstanbul milletvekili seçildi. Sökmenoğlu, evli ve iki çocuk babasıydı.