BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,87

Murat Şengül: Otelciliğin Devrimci Ruhu

Bazı insanlar vardır kalbe yazılır, arkasından iz bırakır. Her gördüğünüzde de yeniden tanışırsınız. Otelcilik dünyasının ender rastlanılan derin ve devrimci ruhu Murat Şengül şartlar ne olursa olsun asla kendisinden, ona özgü olan güçlü kişiliğinden vazg

Merhabalar,

Bu hafta sizlerle Club Marco Polo Otelinin Genel Müdürü Murat Şengül’ü paylaşacağım. Bazı insanlar vardır kalbe yazılır, arkasından iz bırakır. Her gördüğünüzde de yeniden tanışırsınız. Otelcilik dünyasının ender rastlanılan derin ve devrimci ruhu Murat Şengül şartlar ne olursa olsun asla kendisinden, ona özgü olan güçlü kişiliğinden vazgeçmedi. Yaşamayı ve yaşatmayı bildi, paylaşmaya ve emeğe hep saygı duydu, değerlerine sahip çıktı.

    

Tahterevalliye tek binenlerden olmadı

Murat Şengül, bencil olmaktan ben demekten hep uzak durdu, Türk ve dünya otelciliğine birçok yeteneği kazandırmasını bildi.  Paylaşmanın ve insan olmanın onuruyla geçmişini bu günlere taşırken tahterevallisinde tek başına oturup yere düşmedi. Dengeyi kurmasını ve gerçek saygıyı kazanmasını bildi. 

  

Otelciliğin Devrimci Ruhu Ona Yakışıyor

Murat Şengül; otelcilik ve turizm hayatının akıp giden yıllarında dünde yoğrulan emeği, paylaşımcı ruhun ve samimiyetin rüzgarlarını yağmura dönüştürdü ki eşit olsun bizden çıkan diye. “Bereket hayır olsun, bizi gören hayra yorsun” dedi. Kimsenin hakkını yemedi, yedirmedi. Kimseye de eğilmedi ama bileği, zekası ve yüreği en doğru kararlarla geleceğe yön vermesini ve verdirmesini bildi.  Otelciliğin devrimci ruhu diye boşuna söylemedim; çünkü o günlük değil ölümsüz köprüler kurmayı başardı. Kim diye değil, insan diye insan…

Dün rüzgar, bugün yağmur, yarın güneş

Her şey kendi dokusunda, dokunuşunda

İlmik ilmik yoğurulan emek...

  

Gelecek zaten gelecek, bizde karşılarız otelimizin de, yüreğimizin de kapısı sonsuza kadar açık.

"Otelcilikte tutsak zincirler kırılmalı, özgür zihniyetlerin kurduğu sistemleri uygulamalıyız, unutmayın ki tatil özgürlüktür, tatilci özgürlüğü sever"

   

Bizim tatil anlayışımız sevgi, saygı ve özgürlüktür. Bir çocuğun çimlerin üzerinde kocaman topunun peşinde gülümseyişidir.

  

Dalgaların üzerindeki beyaz köpüklerde güneşlenebilmenin, hayata yeniden bakabilmenin heyecanıdır, tutkusudur, danstır, kendin olabilmektir.

    

Biz herşey dahil sistemi kişileri birey olarak 7 den 70’e özgürleştiren tatil anlayışı olarak uyarladık. Ben ve ekip arkadaşlarım tatil köyümüze gelen konuklarımıza supervisor sistemimizle apoletlerimizi ortadan kaldırdığımız sürprizlerle dolu dinamik ve eğlenceli bir tatil yaşatıyoruz. 

    

Sonuç olarak farklı ülkelerden, farklı şehirlerden koca bir yılın yorgunluğunu, stresini, sınırlandırılmışlığını bırakıp tatile gelen misafirlerimize adeta tatil özgürlüktür ruhunu yaşamak ve yaşatmak ve konuklarımızı evlerine, ülkelerine, şehirlerine yenilenmiş dinlenmiş ben Marco Polo Tatil köyünde tatil yaptım diyerek göndermek, Marco Polo tatil ateşimizi yakmak bizim için en büyük mutluluk ve enerji kaynağıdır.

    

Mavi Duman...

Dolunay’ın denizden çıktığı bir geceydi

9 yaşında başlayan 33 yıllık büyük aşkın günüydü

“Belki de en sevdiğim sakarlığın, gözlerime takılıp yüreğime düşmendi”

Bir şey oldu;

“Sevgi emekmiş, emek ise vazgeçemeyecek kadar, ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş”

O gecenin anısına;

22.06.2012 Sayın Murat & Dilek Şengül 24.evlilik yıldönümünüzü en içten duygularımla kutlar nice nice mutlu yıllar dilerim. Sevgilerimle.

  

Murat Şengül iyi günde, kötü günde eşim benim her zaman sağduyum olmuştur derken 9 yaşında başlayan aşkın 24.evlilik yıldönümünde dolunayın denizden çıktığı bir gecede Dilek Şengül ise eşine duyduğu sevgiyi “Rabbimin doğuştan tohumlarına altın attığı adam ile birlikteyim” diyerek ifade etti.  Bende bir dostun dediği gibi herkes annesinden erkek doğuyor ama beyefendi olmuyor olamıyor. Herkes annesinden kız doğuyor ama hanımefendi olamıyor.  Murat & Dilek Şengül çifti gerçek bir beyefendi ve hanımefendi. Ne mutlu ki onları tanıdım ve sizlerle paylaştım.

   

Marco Polo’nun Yakışıklısı Necati

Marco Polo, İhsan Güzel ile güzel demiştim ama onun bir oğlu var ki güzelden daha güzel, yakışıklıdan daha yakışıklı. Necati’yi çok yakında film setlerinde görürüz.

     

Club Marco Polo Tatil köyünde Murat  Şengül’ün yardımcısı İhsan Güzel ve arkadaşları supervisor  tatil anlayışıyla tatil tadında eğlenceli ve keyifli günler yaşatmaya devam ediyor.

   

“Kağıttan bir gemidir, devrim

 Kim bilir kaç yunus görmüş kaç”

Özel insan Murat Şengül kim bilir kaç yıl daha bulaşacağız kaç.

                                                                      

Sen hep böyle kal ki bizde denizin derinlerinden yüzeye çıkıp ta nefes aldığımızda duyduğumuz sevinçle kavuşalım yeniden, tutunalım hayata sarılalım sevgiye, saygıya ve gerçek dostluğa.

Tatil tadında kalın.