BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,28
HABER /  MEDYA

Murat Sancak'ın şok iddiasına Doğan medyasından yanıt

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak kendisine düzenlenen suikast girişiminin arkasında Paralel Yapı ve Doğan medyasının olduğunu açıkladı Doğan Medyası'ndan sert yanıt geldi.

Abone ol

Star gazetesinin terör propagandası yapmakla suçladığı Aydın Doğan medyası arasındaki kavga suikast iddiasıyla iyice kızıştı.

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, dün akşam A Haber'de katıldığı canlı yayında 20 Ağustos'ta kendisine düzenlenen suikast girişiminin arkasında Paralel Yapı ve Doğan medyasının olduğunu açıkladı ortalık karıştı.

Şoke eden iddia sonrası bugün açıklama yapan Doğan Grubu, suçlamayı "akıl dışı" olarak niteledi.

Star gazetesi ile Doğan medyası arasındaki kavga yeniden alevlendi. İş adamı Murat Sancak'ın dün katıldığı televizyon programında suikastın arkasında paralel yapı ve Doğan medyanın olduğu iddiası yankı uyandırdı.

Murat sancak

Cemaat'e yakınlığıyla bilinen Meydan Gazetesi, “Saldırı anında Sancak araçta değildi” iddisında bulunmuştu. Star gazetesinden yanıt gecikmedi. Gazete bugün manşetinden olay anında Sancak'ın aracın içinde olduğunu gösteren  güvenlik kamera görüntülerinni yayınladı.

ETHEM SANCAK'A MEKTUP

Sancak, 2 ay önce Almanya'dan babası iş adamı Ethem Sancak'a el yazısıyla yazılmış "Sen paralelcilerle yani cemaatle çok uğraşıyorsun sana evlat acısı yaşatacağız." yazılı mektubu kamuoyu ile paylaştı. Sancak saldırının ardından Zaman Gazetesi'nin "Ethem Sancak'ın oğluna silahlı saldırı" şeklinde manşet attığını söyledi.

ethem sancak mektup

Olayı tamamiyle basitleştirmeye çalıştırdıklarını savunan Sancak, sözlerine şöyle devam etti:

CAM İÇİN ORTALIĞI YAYGARA VEREN BİR KURUM DEĞİLİZ

"Şimdi bizi eleştiriyorlar neden sessiz kalıyorsunuz? Biz sizin gibi bir cam için ortalığı yaygaraya veren bir kurum değiliz. Bizim sessiz kalmamızın nedeni var. Çünkü biz şimdi İçişleri Bakanı olan Selami Altınok döneminde kendisiyle görüştük, kendisi ve terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı vardı Mustafa Bey. Kendileri dedi ki: 'Sabrederseniz, bize müsaade ederseniz biz olayı bütün boyutlarıyla çözmeye çalışalım.' Biz dedik ki onlara 'biz sonuna kadar size prim veriyoruz. Biz sabrederiz. Yeterki bu işin uzantılarıyla ve arkasıyla bulunsun.' Yoksa üç tane çakalı alıp, emniyet ondan sonra adliye içeri almak bu işi çözmüyor. Bu işi kim yaptırdı? Kimden geldi bu? Bakın iddia ediyorum. Bütün şeylere baktığım zaman bunu arkasında Paralel Yapı ve Doğan Medya ittifakı var. Bakın net. Atılan manşetler, yapılan haberler. Suikastin arkasında Paralel Yapı ve Doğan Medya var. Çünk Star Medya olarak, Türk Medya olarak en çok canlarını yakan medya kuruluşlarından birisiyiz."

DOĞAN GRUBU'NDAN AÇIKLAMA: CİDDİYE ALMIYORUZ

İşte bu suçlamalara bugün Doğan medyası yazılı açıklamayla yanıt verdi.

Açıklama şöyle:      

"Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın kendisine yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak aradan iki ay geçtikten ve saldırının nedenleri ve saldırganlar hakkında farklı iddialar ortaya atıldıktan sonra canlı yayında Grubumuzu suçladığını gördük.

Ortalama insan zekasıyla alay eden bu akıl ve vicdan dışı ve de aynı zamanda acınası açıklamayla ilgili yorum yapmayı sadece zaman kaybı olarak görüyor ve ciddiye almıyoruz.

Murat Sancak'ı Allah'a ama önce Yüce Türk Yargısına havale ediyor ; ayrıca kendi çelişkileri ve açmazlarıyla başbaşa bırakıyoruz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."