BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.426,68
HABER /  GÜNCEL

Murat Karayılan'ın telsizden geçtiği mesaj

Murat Karayılan telsiz üzerinden konuştu ve Özerk Kürdistan ile Öcalan'ın serbest bırakılmasını istedi.

Abone ol

Murat Karayılan telsiz aracılığıyla konuştu ve Çözüm süreci için AK Parti'ye uyarılarda bulunurken, Öcalan'ın serbest bırakılmasını ve özerk Kürdistan hakkı istedi.

Meclise gelen çözüm süreci yasasını yorumlayan Karayılan, "Öcalan'ın tarihi dediği' adım için  “bu kanun tarihi gelişmelere zemin olabileceği gibi, bizi uğraştırarak, boşa çıkararak ve zamana yayarak tasfiyenin de zemini yapılabilir” dedi.

İşte Karayılan'ın PKK'lı militanlara telsizden yayınlanan konuşmasından bölümler;

-MECLİS'TEKİ ÇÖZÜM PAKETİ : "Her şeyden önce belirtilmeli ki bu kanun sorunu çözen bir kanun değildir.

-"Bir çok davranışları insanı kuşkulandırıyor. Yani bu nedenlerden dolayı hesaplı olmalıyız ve tedbirimizi almalıyız. Biz çözüme açığız ve hazırız, fakat oyuna gelmemeliyiz; oyunlara karşı hazır olmalıyız. "

ÖCALAN ÖZGÜR OLMALI KÜRDİSTAN ÖZERK

"Ama Eylül-Ekim'e kadar ne yapacaklar onu göreceğiz" diyen Karayılan; hükümetin pratik adım atmasa gerektiğini söyledi:

"Her şeyden önce devletin ve bizim müzakere heyetlerimizin oluşması gerekiyor. Eğer Türkiye Kürt halkıyla birlikte yaşamak istiyorsa, Kürtlerin iradesini kabul etmeli. Zindanlar boşalmalı, Önderimiz özgür olmalı, Kürdistan özerk olmalıdır."

MESUD BARZANİ'YE GİDEN MEKTUP

Abdullah Öcalan'ın Mesud Barzani'ye geçtiğimiz günlerde bir mektup yolladığını da açıklayan Karayılan Barzani'yi Rojava'ya yönelik ambargo konusunda uyardı ve şunları söyledi;

-Rojava'da ağır saldırılar altında ciddi zorlanmalar yaşanıyorken uygulanan ambargonun hiçbir gerekçesi ve izahı olamaz. Eğer Kürdistan'ın bir parçası büyük bir zulüm altında imhayla karşı karşıya bulunuyorsa, buna karşı sessiz kalıp 'ben devlet kuracağım' derseniz, her yurtsever Kürdün bundan şüphe duymasından daha doğal bir şey olamaz.