BIST 9.795
DOLAR 32,46
EURO 34,91
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

İran çok önemli bir ismi yakaladı

Gazeteci Faruk Mercan, TRT'nin iddia ettiği 'İran Karayılan'ı yakaladı' haberine dair yeni bir iddiada bulundu.

Abone ol

PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan'ın yakalandığı iddiası unutulmak üzereyken Gazeteci Faruk Mercan'dan tartışmayı yeniden alevlendirecek açıklama geldi.

Mercan İran'ın çok önemli bir ismi yakaladığını çok önemli bir kaynağın TRT'nin bu haberinin arkasında olduğunu söyledi. 

Konuyu önce Twitter'da yazan Faruk Mercan, daha fazla ayrıntıyı Habertürk'te Türkiye'nin Nabzı programında aktardı.

HÜSEYİN ÇELİK, TRT'YE KARAYILAN FIRÇASI ATMIŞTI

AKP'li Hüseyin Çelik'in AA ve TRT'ye fırça atmasına neden olan Karayılan iddiası muhafazkar medyada hala bir umut olarak sürüyor anlaşılan.

Mercan programda iddiasına yönelik olarak şunları söyledi:

"Murat Karayılan kesin İran'ın elinde demiyorum. Bir haber kaynağına dayanarak söylüyorum. ABD kongre üyesi Türkiye'ye gelmişti ve bana, 'İran bazı operasyonlar yapıyor, önemli bir PKK mensubunu yakalarsa Türkiye'ye verir mi?' diye sordu. İki gün sonra TRT bu haberi verince ben de bu konunun üzerinde durdum. Çok önemli bir kaynak TRT'nin bu haberin arkasında olduğunu, İran devlet televizyonu ile görüşmeler yapıldığını ama İran devlet televizyonunun görüntüleri vermeyi reddettiğini söyledi. İran'ın önemli bir kişiyi yakaladığı muhakkak. Hüseyin Çelik 'TRT ve AA aceleci davranmışlardır' diye bir eleştiride de bulunmuştu. Ancak üst düzey yetkilinin söylediğine göre TRT haberinin arkasında. İran devlet televizyonu görüşmeyi kabul etmiş ancak görüntüleri vermeyi reddetmiş."