BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.433,82
HABER /  GÜNCEL

Murat Hazinedar'ın yerine kim başkan olacak? Sonuç belli oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından FETÖ ve yolsuzluk soruşturmaları kapsamında görevden alınan Murat Hazinedar'ın yerine gelecek isim bugün belli oldu. En güçlü isim kim?.. Hazinedar ile CHP Genel Merkez karşı karşıya geldi. Kazanan kim oldu?

Abone ol

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından hakkındaki FETÖ ve yolsuzluk suçlamaları nedeniyle görevden alınan CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın yerine gelecek yeni belediye başkanı saat 15.00’teki seçimle belli oldu. Seçimi CHP'nin adayı Tahir Doğaç kazandı. Doğaç, 22 oy alarak yeni başkan seçildi. 

GENEL MERKEZ VE HAZİNEDAR KARŞI KARŞIYA GELDİ: Sızan bilgilere göre, CHP Genel Merkezi’nin adayı Beşiktaş Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Tahir Doğaç, Hazinedar’ın adayı ise Rıfat Örnek'ti. Ancak Hazinedar’a muhalif CHP’li meclis üyeleri Affan Mahmut Keçeci, Eyüp Birgün, Bülent Tatar ve Merve Öztopaloğlu Küçükel de aday adaylarıydı.

GENEL MERKEZ'İN DEDİĞİ OLDU: Sonuçta Hazinedar'ın dediği değil, Genel Merkez'in dediği oldu. Tahir Doğaç, CHP'nin adayı oldu. AK Parti ise İsmail Akyıldız’ı aday gösterdi.

Tahir Doğaç, CHP Parti grubu Beşiktaş Belediye Meclisi Birinci Başkanvekiliydi

MECLİS'TE SANDALYE DAĞILIMI NASIL? Yeni başkanı belirlemek için bugün toplanacak Beşiktaş Belediye Meclis üyelerinden 26’sı CHP’li, 2’si Ak Partili ve 1 tanesi de İYİ Parti’den. Üyeler yeni başkanı belirlemek için bugün saat 15.00’te belediye meclis salonunda toplandı. Çoğunluğun oyunu alan CHP'nin adayı Tahir Doğaç vekaleten belediye başkanı oldu.

VALİLİK'TEN SEHVEN 'SİPAHİ'' HATASI: Seçim için İstanbul Valiliği tarafından çağrı gönderilen meclis üyeleri arasında, ismi Murat Hazinedar’la ilgili soruşturma dosyasında geçen ve görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi de vardı. Bu olayın basına yansımasının ardından Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan imzasıyla Hüseyin Avni Sipahi’ye ikinci bir yazı gönderildi ve davet iptal edildi. Yazıda, tebliğ işleminin sehven yapıldığı anlaşıldığı belirtilip, “Sarfınazar edilmiştir” denildi.