BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  SEÇİM

Murat Hamdi Kıroğlu AK Parti aday adayı

Ünlü işadamı Murat Hamdi Kıroğlu AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Kıroğlu Holdingin sahibi Murat Hamdi Kıroğlu İstanbul aday adayı oldu.

Abone ol

Ünlü işadamı Murat Hamdi Kıroğlu 7 Haziran 2015'te yapılacak Genel Seçimlerinde AK Parti saflarından milletvekili aday adayı oldu. Murat Hamdi Kıroğlu AK Parti İstanbul 2. Bölge aday adayı olarak başvuru yaptı.

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Murat Hamdi Kıroğlu inşaat sektörünün en köklü şirketlerinden Kıroğlu Holding'in sahibi. Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bursa'da atılan kentsel dönüşüm projesini yürütüyor. Tamamı 550 hektar alan üzerinde gerçekleşen proje Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak gösteriliyor.

Kıroğlu Şirketler Grubu'nun başkanı olan Murat Hamdi Kıroğlu şimdi AK Parti'den siyasete giriyor. Kıroğlu İstanbul 2. Bölge'den aday adayı oldu.

MURAT HAMDİ KIROĞLU KİMDİR?
Kıroğlu Şirketler Grubu'nun başkanı olan Murat Hamdi Kıroğlu Sevgi-Yüksel Kıroğlu çiftinin ikinci çocuğu olarak 1967 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlk ve orta okulu Ankara'da okuyan Murat Hamdi Kıroğlu 1985 yılında TED Ankara Kolejini bitirdi.

İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi bölümünden 1990 yılında mezun olan Murat Hamdi Kıroğlu aile kuruluşu olan Kıroğlu Şirket Grubu'da Finans ve Yatırım sorumlusu olarak iş hayatına başladı. 2001 yılında Amerika'ya yerleşen ve şirket yatırımlarına burada devam eden Murat Hamdi Kıroğlu, aynı zamanda Fenerbahçe Kongre üyesi.

1992 yılında Fatma Seval Kıroğlu ile evlenen Murat Hamdi Kıroğlu'nun Muratcan, Sevginaz ve Sudenaz isimlerinde üç çocuğu bulunuyor. Murat Hamdi Kıroğlu iyi derecede İngilizce biliyor.