BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.493,47
HABER /  MAGAZİN

Murat Göğebakan son yolculuğuna uğurlanıyor

Kanser hastalığına yenilen ve dün hayata gözlerini yuman sanatçı Murat Göğebakan için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Abone ol

Dün kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Murat Göğebakan, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazın ardından Göğebakan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Adana'ya gönderildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da ünlü sanatçıya son görevini yapmak için cenazeye katıldı.

Merhum sanatçının oğlu Bülent Göğebakan ve yakınları taziyeleri kabul etti. Törene Başbakan Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de aralarında olduğu çok sayıda siyasi katıldı. Sanat dünyasının önde gelen isimleri de tören için Fatih Camii'ndeydi.

başbakan-recep-tayyip-erdoğan-murat-göğebakanin-cenaze-törenine-katildi.jpg

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Murat Göğebakan'ın Fatih Camii'ndeki cenaze töreni katıldı, saf tuttu.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Göğebakan'ın cenazesine Başbakan Erdoğan, sanatçılar ve çok sayıda seveni katıldı.. Cuma sonrası kılınanan namazın ardından Göğebakan'ın cenazesi, memleketi Adana'ya gönderildi. Göğebakan, yarın memleketi Adana'da toprağa verilecek.

'LÖSEMİYE BAĞLI ANİ KALP DURMASI'

Sanatçı Murat Göğebakan'ın doktoru Prof. Dr. Hüseyin Öz, Göğebakan'ın dün saat 08.45'te lösemiye bağlı ani kalp durması sonucu vefat ettiğini bildirmişti.

BAŞBAKAN, EVİNDE ZİYARET ETMİŞTİ

Göğebakan'ın "Uzun Adam" şarkısını hediye ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 Temmuz'da sanatçıyı evinde ziyaret etmişti.

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçim kampanyası çerçevesinde 9 Temmuz'da Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitabında, Murat Göğebakan için dua istemişti.

MURAT GÖĞEBAKAN KİMDİR?

Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968’de Adana’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamlayan Göğebakan, 1986’da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’na girdi. Üniversite eğitiminden sonra Çukurova Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Bu yıllarda dergah eğitimi alan ve gitar dersleri veren Göğebakan, 1995’e kadar Adana’da kaldı. Albüm çalışmaları için geldiği İstanbul’da 1996’da “Ben Sana Aşık Oldum” adlı albümünü çıkardı. 2002’de “Ay Yüzlüm” adlı albümüyle ÜYAP’ın “En Çok Satan Albüm Ödülleri”ne layık görüldü. “Hasan’dan Olma Hatice’den Doğma Murat Göğebakan” adlı bir kitap da yayımlayan Göğebakan, 2010’da kan kanserine yakalandı. Son olarak 2012’de “Aşkın Gözyaşları” albümünü çıkaran Göğebakan, Recep Tayyip Erdoğan için “Uzun Adam” adlı şarkıyı yapmıştı. Başbakan Erdoğan, 4 Temmuz’da sanatçıyı evinde ziyaret etmişti.

murat-göğebakan-cenazesi.jpg