BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL

Murat Gezici'ye şok suçlama seçim akşamı konuşmuştu

24 Haziran seçim akşamı Gezici Araştırma'nın sahibi Murat Gezici'nin oylar sayılırken Cumhur İttifak'ının Meclis'teki çoğunluğu kaybettiği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kaldığı yönündeki açıklamaları nedeniyle hakkında suç duyurusu yapıldı.

Abone ol

Gezici Anket Şirketi'nin sahibi Murat Gezici, seçim akşamı oyların çoğu sayıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakı'nın kazandığı belli olmasına rağmen katıldığı televizyon programında herkesi şaşırtan açıklamalarda bulunmuştu. O sözlerle ilgili İzmir'de kurulan Toplumsal Adalet Ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER) suç duyurusunda bulundu. Gezici hakkındaki suçlama ise, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama".

Savcılığa verilen dilekçede, Gezici'nin seçim akşamı konuk olduğu televizyon kanalında 20.00-20.34 arasında "Seçim özel" programına katıldığına işaret edilerek yorumlarında muhalif seçmen üzerinde AA'nın sonuçlarının yanlış olduğu şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışıldığı vurgulandı.

MURAT GEZİCİ NE DEMİŞTİ?
“Bizim seçim çalışmaları sürecindeki yaptığımız araştırmalarda AKP ve MHP hem meclisi hem de Cumhurbaşkanlığını kaybediyor. Şu an sonuçların böyle gözükmesinin sebebi ilk başta kırsal kesimlerden gelen oyların azınlıkta olup daha çabuk sayılarak YSK’ya daha çabuk ulaşması. Büyükşehirler açıldığında göreceğiz ki seçim sonucu hızla değişecek ve Sayın Erdoğan %50’nin altına düşecek. Anadolu Ajansı’nın şu anki verilerine bile bakarak tecrübelerimize dayanarak söyleyebiliriz ki Erdoğan %48 ile kapatacak. Muharrem İnce ise %30 civarlarında kaybedecek ve seçim ikinci tura kalacak.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

"HATADAN ÇOK, KASITLI BİR YORUM"
Gezici'nin tecrübeli bir kamuoyu araştırmacısı olduğu dikkate alındığında açılan sandık sayısı karşısında AA verilerini bu denli yanlış yorumlamasının bir hatadan çok kasıtlı bir yorum olduğu dile getirilen dilekçede, "Seçim gecesi AA'nın verdiği sonuçların yanlış olduğu algısı oluşturularak 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçu işlenmiştir. Böylesine hassas bir seçim gecesi yapılan bu manipülasyonun başkaca bir amacının olmaması nedeni ile şüphelinin bağlantılarının irdelenerek yapılacak soruşturma sonucu eylemine uyan TCK 216/1 madde uyarınca cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini talep mecburiyeti doğmuştur. " ifadelerine yer verildi.

Seçim sonuçlarını tutturamayan Murat Gezici'den şaşırtan iddia