BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  GÜNCEL

Münbiç'te son durum YPG çekildi Suriye ordusu girip bayrağı dikti

MÜNBİÇ'ten arka arkaya son dakika haberleri geliyor, YPG'nin davetinin ardından Esed rejimine bağlı ordu birlikleri Münbiç'e girdi ve Suriye bayrağını dikti.

Abone ol

Türkiye'nin harekat sinyali vermesinin ardından Münbiç'te sıcak gelişmeler yaşanıyor. YPG'nin çekilme kararı almasının ardından Suriye ordusu Münbiç'e girdi. Reuters haber ajansının son dakika gelişmesi olarak Esad güçlerinin kente girdiğini ve bayrak diktiğini duyurdu. Suriye ordusu sözcüsü iddiayı canlı yayında doğruladı. Rusya, son gelişmeyle ilgili "memnunuz" açıklaması yaptı.

TERÖR ÖRGÜTÜ DAVET ETTİ... Reuters sabah saatlerinde terör örgütü YPG'nin Münbiç'in konrolünü alması için Beşşar Esed rejim güçlerini Münbiç'e davet ettiğini duyurmuştu. YPG’den yapılan açıklamada “Suriye hükümetini çekildiğimiz bölgelerde, özellikle Menbiç’te, Türkiye'nin saldırılarından koruması için kontrolü sağlamaya davet ediyoruz” denildi.

ESED ORDUSU: BAYRAK DİKTİK... Bu açıklamadan kısa süre sonra ise Suriye ordusu sözcüsünden bir açıklama geldi: "Askerlerimiz Menbiç'e girdi ve Suriye bayrağını dikti. Menbiç'teki tüm Suriye vatandaşları ve diğer tüm kişilerin tam güvenliğini garanti ediyoruz." Devlet televizyonunda açıklamalarda bulunan sözcü, ayrıca ulusal egemenliğin korunması için tüm Suriyelilerin çabalarını birleştirmesi gerektiğine vurgu yaptı, 'tüm işgalcilerin yenileceği' mesajı verdi.

RUSYA: MEMNUNUZ... Rusya'dan yapılan son dakika açıklamada ise Suriye ordusunun Münbiç'e girmesinden memnuniyet duyulduğu duyuruldu. Açıklamada, "Kürt bölgesinin kontrolü Suriye ordusuna geçti, memnunuz" denildi...

Rusya Esed ordusunun Münbiç'e girmesine memnun oldu

 Anadolu Ajansı 25 Aralık'ta Suriye ordusunun YPG ile koordinasyon içerisinde Münbiç'in Arimah beldesine girdiğini duyurmuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜ PANİKTE... ABD'nin Suriye'den çekilme kararı sonrası korkuya ve paniğe kapılan YPG, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyonunu engellemek için Fransa ve Suriye ile işbirliği arayışına girmişti. Türkiye sınıra harekat için yığınak yaparken YPG, Esad'e yanaşarak dengeleri değiştirmeye çalışıyor.

Fidan-Akar ve Çavuşoğlu Rusya'ya gidiyor
Münbiç ile ilgili flaş gelişmeler yaşanırken yarın Rusya'ya Türkiye'den 4 kişilik kritik bir heyet gidiyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın olası bir harekat için 'Rusya'nın Suriye hava sahasının kullanımı' için izin isteyecek.

Münbiç nerede haritası Münbiç neden önemli?