BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,76
ALTIN 2.495,55

Münafığın cahil olanı...

“Paşam, hiç Allah’tan bahsetmediniz”

Birkaç hafta önce bu köşede yayınladığım bir yazıda seçimlerin adeta bir turnusol kâğıdı görevi yaptığını ve bütün samimiyet ve samimiyetsizlikleri ortaya çıkardığını yazmıştım.

Seçim atmosferinin kesif bir şeklide etrafımızı sardığı bu günlerde turnusol kâğıdı, görevini yaparak insanların samimiyetsizliklerini bütün çıplaklığı ile ortaya çıkarıyor.

Sözünü ettiğim samimiyetsizlik geçtiğimiz günlerde CHP tarafından sergilendi.

CHP'nin seçim kampanyası kapsamında muhafazakâr seçmeni çekmek için, başta Muharrem İnce olmak üzere farklı söylem ve eylemler içinde bulunmasının samimiyeti tartışılırken, sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf büyük tepki çekti.

CHP'nin 24 Haziran seçimleri için hazırladığı stantlarda yer alan afiş sosyal medyada alay konusu oldu. Afiş sözüm ona Filistin halkına destek için hazırlanmış. Ancak afişte yer alan bilgilerin neredeyse tamamı yanlış!

Her şeyden önce Atatürk’ün “Kâbe’nin Tek Taşına Dokunulursa Bütün Ordumu Gönderirim” diye bir sözü yok. Tamamen uydurma…

İnsanlar böylesine önemli bir meselede böylesine büyük bir hatayı ve samimiyetsizliği niye yaparlar ki…

Aslında burada şunu da zikretmek gerekir. Etkileşimi ve manası itibari ile tarihte zikredilmiş; fikriyatımızı ve maneviyatımızı kuşatan derin sözleri asıl müellifin adına değil de taraftarı olduğumuzu zannettiğimiz lider ve şahıslara yaftalayarak paylaşılmış ve faş edilmiş olması eğitim ve kültür alanında ne kadar acziyet içerisinde olduğumuzun da bir göstergesi.

Bu tür sözleri çok kolay harcayabiliyor ya da tarafgirlik yaparak matah bir iş yaptığımızı zannediyoruz. 

Hatırlıyorum da Hz. Ali'ye nisbet edilen "Bana bir harf öğretenin kölesi olurum" sözü ilkokulda okul binasının duvarlarına Mustafa Kemal Atatürk imzası ile "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" şeklinde yazılırdı. Bunun gibi onlarca örneklemi farklı farklı isimlerin imzasıyla çok rahat bulabilirsiniz.

Afişteki ikinci hata Kâbe’nin Filistin ile ilişkilendirilmesi. Kâbe, herkesin bildiği gibi Suudi Arabistan’da. Filistin’le nasıl bir bağlantı kuruldu anlayamadım…

Sözüm ona Filistin’e destek için hazırlanan afişte kullanılan bayrak ise Filistin’e ait değil, Ürdün bayrağı!

Ayrıca afişte kullanılan “yanlız” kelimesi de yanlış yazılmış. Doğrusu “yalnız” olacak…

Neresinden baksanız dökülen bir samimiyetsizlik.

Aslında CHP’lilerin bu samimiyetsizliği yeni değil. Geçmişten gelen bir hastalıkları.

Eskiler anlatırlar; İsmet İnönü zamanında seçimlerde durumlarının pekiyi olmadığını gören danışmanları İnönü’den konuşmalarında Allah’tan bahsetmesini isterler.

İnönü “Tamam” der ve konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkar.

İndiğinde danışmanlar “Paşam, hiç Allah’tan bahsetmediniz” deyince İnönü “Allahaısmarladık dedim ya” der.

1930'lu yıllardan beri süregelen durum değişmedi yani sizin anlayacağınız.

Her seferinde “Cumhuriyet tehlikede” “irtica hortluyor” nidaları ile seçim kampanyası yapıp “laiklik elden gidiyor” naralarının artık karşılık bulmadığını görünce birazda münafıklık yapalım diye karar verdiler galiba.

Omurgalı bir duruşun olmadığı herkes tarafından artık görülüyor.

Geçmişin samimiyetsizleri ile günümüz samimiyetsizleri arasındaki en büyük fark bugünkülerin aynı zamanda “cahil” olmaları. Neyin samimiyetsizliğini yaptıklarını, neyi istismar ettiklerini, neyin münafıklığını yaptıklarını bilmiyorlar.

“Cahil Münafıklar” yani…

O kadar cahiller ki basit bir afişte bile bir sürü cehalet örneği sergileyebiliyorlar.

Aslında kaş yapalım derken göz çıkardıklarının bile farkında değiller. Üstüne üstlük halkı adeta “aptal” yerine koyuyorlar. Güya halk bir afişe aldanıp CHP’ye oy verecek kadar aptal!

Öyle zannediyorum ki bu durumlar solun taraftarları tarafından da gülünç olarak algılanıyor.

Yapmayın Allah aşkına, oy istediğiniz insanları bu kadar küçümsemeyin, sonra şamarı yiyince ne olduğunu anlayamıyorsunuz…

Lütfen bundan sonra yapacağınız samimiyetsiz münafıklıklarınızda biraz daha dikkatli olun. Hem münafık hem de cahil konumuna düşmeyin.

Böylece halkı da daha fazla aptal yerine koymamış olursunuz… Kapiş…

SOSYAL MEDYA TAKİP 

twitter.com/msbeser

facebook.com/msbeser