BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,06
HABER /  MEDYA

Mümtaz'er Türköne'den şok Erdoğan ve Davutoğlu iddiası

Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı direnişe geçtiğini iddia etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, AK Parti'yi hedef alan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında sorunlar olduğunu öne süren yazılara imza atmayı sürdürüyor.

Mümtaz'er Türköne, "Davutoğlu, Cumhurbaşkanı yönetiminde yapılacak bakanlar kurulu toplantısına karşı sessiz bir pasif direniş sergiliyor. Bu toplantının tarihi sürekli erteleniyor. Ne dersiniz? Cumhurbaşkanlığı başkanlığında Ak-Saray’da bir kabine toplantısı mümkün olabilecek mi?" diye sordu.

Çok sert sözlerle Erdoğan ve AK Parti'yi hedef almaya devam eden Mümtaz'er Türköne, bugünkü yazısında 2015 seçimlerine ilişkin olay yaratacak iddialarda bulundu.

“Milletvekili listeleri Erdoğan tarafından yapılacak ve Davutoğlu’na bir kontenjan tanınacak” haberlerinin Davutoğlu'nu itibarsızlaştırmak için üretildiğini söyleyen Türköne, "Patron Ak-Saray’da' mesajı veriyor" dedi.

Mümtaz'er Türköne'nin 'Günü kurtarmak' başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

PATRON AK SARAY'DA

Meğer “iktidar medyası” tabirini yanlış kullanıyormuşuz; doğrusu “Erdoğan Medyası” imiş. Son zamanlarda Erdoğan Medya’sının, Davutoğlu’nu adeta tahkir eden yayınlarının, yazı işlerinde kararlaştırılamayacağı aşikâr. “Milletvekili listeleri Erdoğan tarafından yapılacak ve Davutoğlu’na bir kontenjan tanınacak” haberleri, aynı zamanda parti genel başkanı olan Başbakan’ı itibarsızlaştırmak için üretiliyor ve “patron Ak-Saray’da” mesajı veriyor.

DAVUTOĞLU'NUN DEĞİL, ERDOĞAN'IN DEDİĞİ OLDU

Demek ki Erdoğan’ın bu mesaj desteğine ihtiyacı var. Davutoğlu, son beş il kongresine katılmadı. Yüce Divan konusunda Başbakan’ın değil, Erdoğan’ın dediği oldu. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı yönetiminde yapılacak bakanlar kurulu toplantısına karşı sessiz bir pasif direniş sergiliyor. Bu toplantının tarihi sürekli erteleniyor. Ne dersiniz? Cumhurbaşkanlığı başkanlığında Ak-Saray’da bir kabine toplantısı mümkün olabilecek mi?