BIST 8.715
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,68
HABER /  MEDYA

Mümtaz'er Türköne'den Erdoğan kehaneti

Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, Cumhurbaşkanı Erdoğan için olay yaratacak bir iddiada bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, Türkiye'nin Erdoğan'ın içine hapsettiği statükoyu bir yıl daha taşıyamacağını öne sürdü.

MEVLİD KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?
"Kış yakında sona erecek, buz tabakası giderek incelecek ve sonunda kırılacak" diyen Mümtaz'er Türköne, kişilerin fani, bu ülke de, bu ülkenin tarihî-sosyal dinamikleri ve âlî menfaatlerinin ise kalıcı olduğunu vurguladı.

Mümtaz'er Türköne'nin 'Nasıl olacak?' başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

BUZ TABAKASI KIRILACAK

“Ne olacak?” sorusunun cevabı belli. Türkiye Erdoğan’ın oluşturduğu ve kendisini de çaresiz biçimde içine hapsettiği statükoyu bir yıl daha taşıyamaz.

Kış yakında sona erecek, buz tabakası giderek incelecek ve sonunda kırılacak. Kişiler fani, bu ülke de, bu ülkenin tarihî-sosyal dinamikleri ve âlî menfaatleri ise kalıcı. Kişiler de partiler de ancak temsil ettikleri çıkarlar kadar dayanıklı.

SOĞUKTAN VE KORKUDAN TİTREYEN STATÜKO KALDI

2014, Türkiye için kayıp bir yıl oldu. İktidar siyaseti, yolsuzlukların açtığı derin açığı elindeki fiili güçle kapatmak için bütün sermayesini seferber etti ve meşruiyetini tüketti. Yolsuzlukların üstü demokratik bir toplumda kapatılamazdı, demokrasinin ve özgürlüklerin alanı daraltıldı. Yolsuzluk yapanın hukuk devletinde kaçacak yeri yoktu, hukuk devletinden vazgeçildi. Boğazına kadar yolsuzluk batağına batmış bir ülkenin uluslararası arenada esamesi okunmazdı, itibarımız beş paralık oldu. Toplumda güven aşındı. Ekonomi bu ilave maliyetleri kaldıramadı ve tıkandı. Geriye incelen buz tabakası üzerinde soğuktan ve korkudan titreyen bir statüko kaldı.

Akıl sahipleri statükoyu serin sulara gömerken bu ülkeyi selamete ulaştırmanın telaşında. Hepimiz aynı gemideyiz, kazasız belasız bu yükten kurtulacağız.