BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.428,08
HABER /  MEDYA

Mümtazer Türköne: Türkiye batıyor

Zaman yazarı Mümtazer Türköne, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı, Türkiye'nin batmaya doğru gittiğini yazdı.

Abone ol

17 Aralık süreci sonrası Cemaatin ateşli kalemlerinden biri olan Mümtazer Türköne, Erdoğan'ın hukuksuzluğu yüzünden Türkiye'nin batacağını idda etti. 

14 Aralık cemaat operasyonu sonrası kalemini sertleştiren Türköne'nin hedefinde yine Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı.

DÜNÜN MAĞDURU BUGÜNÜ ZORBASI ROLÜNDE

"Türkiye'nin kanı çekiliyor, intikam operasyonları ile canına kastediliyor. Dünyaya rezil-rüsva oluyoruz. Bu kadar hukuksuzlukla mülk yönetilmez" diyen yazar, Erdoğan için ""Dün Erdoğan'ın yanındaydınız, bugün neden karşı çıkıyorsunuz?" diye soranlar, Erdoğan'ın bugün, dün durduğu yerde durmadığını, tam karşı kutupta, ele geçirdiği gücü eski destekçilerine karşı zalimce kullandığını görmüyor mu? Dünün mağduru, artık bugünün zorbası rolünde. " ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN CARİ AÇIKTAN DAHA BÜYÜK TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Cemaatlere açtığı savaşla, Müslümanları temsil iddiasını kaybettiğini öne süren Türköne, yazısını böyle tamamlıyor:

"Hukuk, aynı zamanda güvenli bir piyasanın teminatı. Hukuka karşı savaş yürütebilmek için AB'ye meydan okurken piyasanın da altını üstüne getiriyor. Sermaye kesimi Erdoğan'ı susturabilmek için büyük fedakarlıklara katlanabilir. Enerji gelirleri üzerine, Arap şeyhlikleri gibi Rusya'da işleyen diktatörlüğün bir benzerini ikizi olma çabası da Rus ekonomisinin enkazı altında kalmaya razı olmak demek. Kısaca dün ekonomik istikrarın en büyük teminatı görülen Erdoğan, yeni konumlandığı kutupta cari açıktan daha büyük bir tehlike oluşturuyor. Ekonominin bu yükü taşıyacak takati yok.

Mesele basının susturulmasından ibaret değil, Türkiye batıyor."