BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.435,51
HABER /  MEDYA

Türköne coştu! Erdoğan'a şok benzetme!

Mümtazer Türköne, Erdoğan'ı racon kesen, haraç toplayan hatta kafa koparan mafya babası ilan etti!

Abone ol

Zaman si yazarı Mümtazer Türköne, Başbakan Erdoğan'ı mafya babası ilan etti! MİT yasasıyla birlikte Erdoğan'ın ihalelerden komisyon almasına gerek kalmayacak çünkü Erdoğan artık sadece racon kesecek MİT'te haracı toplayacak hatta vermeyenin kafasını kopartacak!

Türköne "Mafya ile MİT arasındaki fark ne olmalı?" başlıktaki yazısında Başlıktaki soruya açık bir cevap verelim: Şayet 2937 sayılı MİT Kanunu, önceki gün İçişleri Komisyonu'nda formüle edildiği şekilde değişirse, işte o zaman MİT ile Mafya arasında hiçbir fark kalmayacak.

Aslında yine de kalacak; kanunların arkasına sığınan ve kanun himayesinde icraatta bulunan bir mafya örgütlenmesi fark oluşturacak.

MAFYA BABASI ERDOĞAN!

Kanun açıkça devlet içinde cezadan masun bir çete oluşturmak için çelik duvarlarla örülü bir alan açıyor. Kime? Tabii Başbakan'a...Racon kesen, racona uymayan kafaları kopartan mafya babası veya devlet içindeki çetenin reisi kim? Bu durumda Başbakan oluyor.

HARAÇ TOPLATACAK YOKSA KAFA KOPARTACAK!

Artık ihalelerden komisyon almasına, bu komisyonları havuzlarda toplamasına, bu havuzlardan medya karteli oluşturmasına gerek yok. Racon kesilecek, iki MİT görevlisi gidip haracı toplayacak, dinlemeyenlerin kafası kopartılacak. Nasıl olsa bütün bilgilere ulaşma imkânları var.

Tehdit, şantaj, diz kapağından veya topuğundan vurmak ve belki de operasyonel yetkileri ile bir yurtdışı bağlantı iddiasıyla gözaltına almak ve sonra cesedini bir çukura bırakmak. Bir yığın şahit, bir yığın görüntü bir işe yarar mı? Başbakan'ın emri ile yapılan icraata, Başbakan hiç soruşturma izni verir mi? "Başbakan böyle şeyler yapmaz" diyebilirsiniz. "Oğlunu tutuklayacaklar" dendiği zaman hangi baba, siyasî hayatı sona erdiğinde hangi lider elindeki imkânları sonuna kadar kullanmaz?