BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.430,58
HABER /  POLİTİKA

Mumcunun baraj sorunu yok

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin barajı aşamamak gibi bir sorunu olmadığını iddia etti.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin barajı aşamamak gibi bir sorunu olmadığını belirterek, seçimlerden sonra koalisyon hükümeti kurulacağını ileri sürdü.

Partisinin il kongresine katılmak üzere Antakya'ya gelen Mumcu, sabah saatlerinde Büyük Antakya Oteli'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mumcu, konuşmasında AK Parti'yi eleştirerek, "AK Parti bugüne kadar hiçbir hükümetin yapmadığı bir şekilde teslimiyetçi bir politika izliyor. AK Parti tarafından bize 'istikrar' diye yutturulan şey, aslında teslimiyettir. Yoksullukta, adaletsizlikte istikrar istemiyoruz. Bizler zenginlik istiyoruz. Parti olarak bizim hedefimiz Türkiye'ye bir Türkiye daha katmaktır. Medyaya yansıyan anketlerde ileri sürüldüğü gibi, bizim barajı aşamamak gibi bir sorunumuz yok. Önümüzdeki seçim sürecinden alnımızın akıyla çıkacağız. Bugünkü anket sonuçlarına göre seçim sonrasında mutlaka koalisyon hükümeti kurulacaktır" dedi.

Basın mensuplarının cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili soruları üzerine Mumcu, cumhurbaşkanını halkın seçmesi yönündeki sözlerini yenileyerek, "Bu mesele Türkiye'de sürekli krize yol açmaktadır. İki turlu seçim modeli ile Türkiye huzura kavuşur. Böylesine büyük yetkilerle donatılmış bir makama getirilecek olan kişi mutlaka halkın desteğini almalıdır. Bu nedenle de cumhurbaşkanını halk seçmelidir. Seçimi halkın yapması ülkede yaşanan sancıyı ortadan kaldırır. Benim muhalefetim kimin seçileceği yönünde değil, mevcut seçim sisteminin değiştirilmesi yönündedir. Bu noktada CHP'nin ortaya koyduğu yaklaşımı doğru bulmuyorum. Eğer bugün bir işbirliği gerekiyorsa, CHP mevcut Seçim Yasası'nın değiştirilmesi için işbirliği yapmalıdır" diye konuştu.

Basın toplantısının ardından cuma namazını kılmak için yürüyerek Habib-i Neccar Camii'ne giden Erkan Mumcu, yol üzerindeki esnafI ziyaret ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Mumcu, daha sonra Habib-i Neccar Camii'nde namaz kıldı