BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.427,59
HABER /  GÜNCEL

Mülteci kampı katliamında Nusra iddiası!

Rus ya da Suriye uçaklarının gerçekleştirilmiş olabileceği iddia edilen sığınmacı kampına yönelik saldırı için Rusya'dan El Nusra'yı işaret eden bir açıklama geldi.

Abone ol

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Suriye’nin İdlib kentindeki sığınmacı kampına yönelik saldırıların arkasında El Nusra’nın olabileceğini söyledi.

Suriye’nin İdlib kentindeki sığınmacı kampına dün saldırı düzenlenmiş, saldırıyı Rus ya da Suriye uçaklarının  gerçekleştirilmiş olabileceği öne sürülmüştü. 

Gazetecilere yaptığı açıklamada, iddiaları kesin bir dille yalanlayan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov “Fotoğraflar ve videolardan görülen zararlar ışığında, kamp kasten ya da yanlışlıkla El Nusra Cephesi’nin bölgede sıklıkla kullandığı roketatarlarla vurulmuş olabilir" dedi.

Saldırının yaşandığı bölgede Rus uçağının olmadığını da vurgulan Konaşenkov, “Uçuş kontrol merkezimizden 4-5 Mayıs tarihlerine dair edindiğimiz bilgileri detaylı şekilde inceledik. Sarmada üzerinde ne bir Rusya ve ne de bir başka ülkenin uçaklar uçuş gerçekleştirdi” dedi.