BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Müjde! Yeni cesetler getirildi

Karaköy'de oldukça ilgli gösterilen ölü bedenler sergisine yenileri eklendi. İşte gelen bedenlerin diğerlerinden farkları..

Abone ol

Antrepo 3’te süren ceset sergisine, Almanya’dan yeni ölü bedenler getirildi

Alman anatomist Dr. Gunther Von Hagens’in ölü bedenleri “plastinasyon” yöntemiyle çürümez hale getirerek hazırladığı “Body Worlds-Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü” sergisi, Almanya’dan gelen yeni örneklerle ziyaretçilerini bekliyor.

Dünyada büyük ilgi gören ve Türkiye’de de 330 binden fazla ziyaretçinin gezdiği sergiye, Almanya’daki Plastinasyon Enstitüsü’nden getirilen yeni örnekler arasında “Bisiklet Sürücü”, James Bond filminde de kullanılan “Poker Üçlüsü”, “İlkyardım Ekibi” ve dünyada ilk kez sergilenecek olan “İtfaiyeci” yer alıyor.

İTFAİYECİ BİR İLK
Karaköy’deki Antrepo 3’te süren sergiye, Almanya’dan TIR’larla getirilen yeni plastinatlar, Plastinasyon Enstitüsü’nde görevli ekip tarafından, özel olarak hazırlanan kutularından çıkarılarak yerlerine monte edildi. “İtfaiyeci” plastinatının özel olduğunu, çünkü dünya prömiyerini yaptıklarını belirterek, “Büyütülmüş formda olduğu için ‘Bisiklet Sürücü’nün de ziyaretçilerin ilgisini çekeceğine inanıyoruz” dedi.

Kasapoğlu, “Sergiyi görmüş olanların bir kez daha uğrayacağını tahmin ediyorum çünkü yeni gelen plastinatlar çok etkileyici. Hiç görmemiş olanlar için ise kaçırılmaması gereken bir fırsat. Çünkü 27 Mart'tan sonra sergiyi bir daha uzatma şansımız yok” dedi.

ALANINDA TEK SERGİ
İnsan vücudunun zarif formunu keşfedip, stres altında ve hastalık zamanında nasıl kırılgan olduğunu ve sağlıklıyken de nasıl müthiş bir güce ulaştığını gösteren sergi, bugüne kadar Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika olmak üzere 60’tan fazla ülkede 30 milyondan fazla ziyaretçiye ulaştı.

Sergi, doğum öncesi gelişim ve bebeklikten, çocukluk ve ergenliğe, yetişkinliğe ve yaşlılığa kadar, insan yaşam döngüsü ve yaşlanmanın özel bir sunumunu kapsıyor. “Body Worlds”, vücutlarını bağışlayan kişilerin bedenlerinin ve iç organlarının halka sunulduğu tek insan anatomisi sergisi.

ZİYARETE HAZIRLAR
Almanya’dan TIR’larla özel paketlerde İstanbul’a getirilen yeni ölü bedenler, büyük bir dikkatle açılarak sergideki yerlerine yerleştirildi. Sergi, 27 Mart’a kadar ziyarete açık olacak.