BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Müjdat Gezen'e canlı yayında fırça

Son dönemde hükümet karşıtı çıkışlarıyla gündeme gelen Müjdat Gezen kendisine sorulan soruyu beğenmeyince tansiyon yükseldi.

Abone ol

Habertürk ekranlarında Türkiye'nin Nabzı'na konuk olan ünlü oyuncu Müjdat Gezen, çözüm süreci ve gündemdeki tartışmaları değerlendirdi.

Gezen'in akil insanlara dönük eleştirilerinin dikkat çektiği programda moderatör Didem Arslan Yılmaz'la yaşadığı ilginç bir polemik damga vurdu.

BEN BAŞBAKAN YA DA CUMHURBAŞKANI TAKMAM!

Akil İnsanlar Komisyonu üyesi aydın ve sanatçıları eleştiren Müjdat Gezen, akillerin hükümet güdümünde olduğunu ima etti. Sanatçıların bu düzeyde politik bir girişimde yer almasını da sorgulayan Gezen, Hüseyin Çelik 'in son açıklamasını da eleştirdi. Çelik'in " akil insanlar 2 aylık görev süreleri bittikten sonra da gözlemci olarak devam edecekler" dediğini hatırlatan Gezen "bu arkadaşlar nasul bu durumu kabül ediyor ben anlamıyorum. Başbakan ya da Cumhurbaşkanı ya da Başbakan yardımcıları bana şöyle yapacaksın böyle olacak diyemez" dedi.

AKP-BDP BİRLİKTE İŞİ BİTİRECEK

Yeni anayasa ve "Türk milleti" tartışmalarını da yorumlayan Müjdat Gezen net bir görüş belirtmekten kaçınırken topu AKP ve BDP'ye attı. "Şu anda mecliste AKP'nin mutlak çoğunluğu var. AKP ve BDP birlikte bir anayasa yapar ve meclisten çoğunlukla geçer. Benim ne diyeceğimin bir önemi yok ki. Aydınların imza kampanyasına ben de destek veririm eğer kafama yatarsa. Okurum, düşüncelerime uyarsa imzalarım. Daha önce 12 Eylül'e karşı aydınlar dilekçesine imza atmıştım. O dönem Kenan Evren adlı zatın bazı abuk sabuk sözlerine karşı imza atmıştım. Bu nedenle iki davada yargılandım. Şimdi de kafama uyarsa imzalarım. Ama AKP ve BDP birlikte istedikleri anayasayı meclisten çıkartacağı için bu imzaların da değeri sıfırdır."

"BURADA SORULARI BEN SORARIM" POLEMİĞİ!

Programın en çarpıcı polemiği ise Gezen ile moderatör arasında yaşandı. Didem Arslan'ın "Milliyetçi misiniz, ulusalcı mı Kemalist mi?" diye sorması üzerine sert çıkan Müjdat Gezen "ben size aynısını sorayım" dedi. Gezen'in yanıtı üzerine geri adım atmayan Didem Arslan "burada soruları ben sorarım" diye çıkışınca canlı yayında ilginç bir polemik yaşandı.

Didem Arslan: Milliyetçi misiniz, ulusalcı mı Kemalist mi?

Müjdat Gezen: Ben size aynısını sorayım isterseniz?

Didem Arslan: Burada soruları ben sorarım.

Müjdat Gezen: İnsanları sen şusun busun diye kategorize etmek doğru değildir Bu sorular doğru sorular değildir. Ben şöyle söyleyeyim; ben bağımsızım. Gücümü bağımsızlığımdan alıyorum. Kimseye patronluk yaptırmam. Sizi üzdüysem özür dilerim.

Didem Arslan: Benim için zor bir röportaj oldu.

Müjdat Gezen: Kolay mı olacak sanmıştınız?

Didem Arslan: Yok ama hayli zor bir röportaj oldu.