BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,75
HABER /  GÜNCEL

Müjdat Gezen: Dilimi kesseler yine Erdoğan’ı eleştiririm

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldığı iddia edilen sözlerinin ardından hakkında hızla soruşturma açılan Müjdat Gezen, ''Dilimi kesseler, işaret dili öğrenip yine Erdoğan’ı eleştiririm.'' dedi.

Abone ol

Usta sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında televizyonda söyledikleri sözlere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tepki göstermesinin ardından soruşturma açılmıştı. İki oyuncu polis eşliğinde savcılığa götürüldükten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

''AYAĞIMIZA ZİNCİR VURDULAR''
Deutsche Welle’den Nevşin Mengü’ye konuşan Müjdat Gezen, Erdoğan’dan korkmadığını dile getirerek, “Ben bunların feriştahını yaşadım. Kenan Evren zamanında ayağımıza zincir vurdular. 12 Eylül’de, 12 Mart’ta çekmediğimiz kalmadı. Onların korkuları dağları aşmış belli ki. O kadar korkuyorlar ki” dedi.

''KENDİSİ HAKARET EDİYOR''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her gün 200 kere suç işlediğini ifade eden Gezen, hakaret edenin kendisi değil, Erdoğan olduğunu söyledi.

''DİLİMİ KESSELER YENİ ELEŞTİRİRİM''
Gezen, eleştirilerinde saygısızlık, terbiyesizlik veya küfür olmadığını kaydederek, “Böyle bir demokrasi yok, böyle bir dünya yok. Yani dilimi kesseler, işaret dili öğrenirim yine gereken eleştiriyi yaparım” diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Beni ipe götüreceklermiş, bunu sanatçı müsveddeleri yapacakmış, senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Beni ipe götürecekmiş, senin haddine mi? Biz şahadete inanmış insanlarımız: Biz bunların bedelini ödemeye hazırız. Bunlar sanatçı müsveddeleri. Bunun bedelini ödeyecekler. Kalkacaksın bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi yargıya git hesabını ver. Bunu yanlarına bırakamayız.'' ifadelerini kullanmıştı.