MEDYA
05 Şubat 2012 Pazar 10:000 Yorum3370 okunmaDizinin senaristi Meral okay konu ile ilgili bakın ne dedi
- Haber
“Muhteşem Yüzyıl”ın hükümetten gelen baskılar nedeniyle yayından kaldırıldığı iddialarını dizinin yaratıcısı ve senaristi Meral Okay cevap verdi
Türkiye'de izlenme rekorları kıran ve birçok tartışmaya neden olan “Muhteşem Yüzyıl” dizisi, Rusya’da da büyük ilgi çekmiş ve Domashniy kanalında yayınlanmaya başlamıştı.
Ama yüksek reyting alan dizinin 13 bölümden sonra Rusya’da yayından kaldırılması, birçok söylenti ve tartışmayı da beraberinde getirdi.
Osmanlı İmparatorluğu’nun siyasi ve ekonomik bir güç olarak dünyaya hükmettiği dönemi tarihsel zemin olarak alan dizinin, seçim öncesinde Rusya’daki milliyetçi duyguları kabartmak isteyen Kremlin yönetimini rahatsız ettiği ve TV kanalına, “Osmanlı”yı öven ve tarihi çarpıtan bu diziyi kaldırın” talimatı verdiği iddia edildi. Domashniy kanalının yetkilileri “Mayıs ayını bekleyin” derken dizinin Rus hayranları, yayımlanması için kampanyalar başlattı, internette siteler oluşturdu.
‘Rusya’da siyasetten değil anlaşma bittiği için kalktı’Önceki gün yabancı konuklarıyla Nişantaşı’na gelen “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin yaratıcısı ve senaristi Meral Okay, siyasi baskı iddialarını reddetti. Meral Okay, medyanın böyle spekülasyonlara daha çok itibar ettiğinden yakınarak “Siyasi baskı falan yok. Anlaşmaları bitti, o yüzden kalktı. Dizi için 13 bölümlük anlaşma yapılmıştı. Şimdi bu anlaşma bitti, yeni anlaşma yaparlarsa diziyi tekrar yayınlayabilirler” dedi.












GÜNDEMOGS ve KGS devri bitiyor!Otoyollarda yeni bir sistem devreye giriyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yeni sistemi açıkladı
GÜNDEMİrlanda'nın başı fena halde dertteİrlanda Başbakanı Enda Kenny'nin ''önümüzdeki en ciddi sorun'' diye nitelediği mortgage krizi derinleşiyor.
3.SAYFAMezarlıkta korkunç tecavüz!Samsun’da 28 yaşındaki Güner K., boşandığı 23 yaşındaki hemşire eşi D.K.’yı dövüp tecavüz ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı
DİĞER2 bin paket kaçak sigara ele geçirildiDenizli'de gümrük kaçağı sigaraları piyasaya süren şahıslara yönelik operasyon düzenlendi
FUTBOLBeşiktaş'ın son teknik direktör adayıBeşiktaş'ın teknik direktör arayışları tüm hızıyla sürerken gündeme süpriz bir isim geldi.
TERÖRŞehit oldu yeniden hayata döndüKayseri'de Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybettiği açıklanan polis memuru hayata döndü.
SPOR MEDYASISporda günün flaş gelişmeleriGüne bomba gibi düşen haberleri sizler için derledik.. İşte tek dokunuşla ulaşabileceğiniz günün en sıcak gelişmeleri...- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98










































