BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.496,55
MEDYA

Muhteşem Yüzyıl Kösem 30. bölüm sezon finali: Sultan Genç Osman katledildi

Muhteşem Yüzyıl Kösem 30. sezon finali bölümü sahneleri... Muhteşem Yüzyıl Kösem'in bu hafta 9 Haziran 2016 Perşembe akşamı yayınlanan 30. son bölümünde neler oldu?

Muhteşem Yüzyıl Kösem 9 Haziran 2016 Perşembe akşamı yayınlanan 30. sezon finali bölümü sahneleri...


Şehzadeleri gizli bir yerde tutan Halime, Kösem’i çocuklarının hayatı ile tehdit eder. Şehzade Mustafa’nın tahta çıkmasını sağlamazsa, şehzadelerini öldürecektir. 


Asilerin has odaya yürüdüğünü öğrenen Sultan Osman, saraydan kaçar ve ağa kapısına sığınır. Osman’ın tahttan indirildiğini öğrenen Kösem,telaşla ağa kapısına gider. O kabusun ortasında anne oğul, yaşananları bir kenara bırakıp birbirlerini affeder.


İsyanı durdurmak isteyen Zülfikar, yeniçeri ocağına gider. Ancak Osman’ın tahttan indirilmesine sebep olan 65. orta tarafından haince öldürülür. Yeniçeriler tarafından ağa kapısından zorla alınan Sultan Osman, hakaretlere ve aşağılanmaya maruz kalarak yeniçeri ocağına götürülür.


Osman’a yapılan zulme şahit olan Kösem, oğlunu kurtarabilmek için Mustafa’nın tahta çıkarılmasını kabul eder. Sultan Mustafa tahta çıkarken, Davud Paşa Osman’ı öldürmek için harekete geçer. Ancak yeniçerinin direnişiyle karşı karşıya kalır.


Osman’ı ocakta öldüremeyeceğini anlayan Davud Paşa, zekice bir hamleyle Osman’ı ocaktan çıkarıp yedikule zindanlarına götürür. Genç Osman, Davud Paşa ve Kilindir ağa tarafından canice öldürülür.


Bir kez daha evlat acısı yaşayan Kösem, Osman’ı öldüren hainlerden intikamını en acı şekilde alır. Yaşanılan felaketin yaraları sarılmaya çalışırken, kaderin çarkları şehzade Murad için dönmektedir.

Sitene Ekle
Etiketler