BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,93
HABER /  GÜNCEL

Muhteşem Yüzyıl Kösem 27. yeni bölüm fragmanı yayınlandı

Muhteşem Yüzyıl Kösem 27. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Kösem dizisinin yeni bölümünde şehzadelerin akıbeti belli oluyor. STAR TV Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni bölüm fragmanı ve detayları internethaber.com'da.

Abone ol

Muhteşem Yüzyıl Kösem 27. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Kösem Sultan'ın şehzadeleri idam edilecek mi?

Sultan Mustafa'dan sonra kim tahta çıkacak? STAR TV Muhteşem Yüzyıl Kösem 27. yeni bölüm fragmanı ve detayları haberimizde...

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 27. BÖLÜM FRAGMANI YAYINLANDI

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 26. SON BÖLÜM ÖZETİ

Muhteşem Yüzyıl Kösem, son bölümde lümle burun buruna gelen Kösem, saldırıdan son anda kurtulur. Halime’den hesap sormak için saraya geldiğinde ise büyük bir şok yaşar. Halime, Kösem’i Osman’ı kaçırma suçuyla kız kulesine sürgün eder. Kösem suçsuz olduğunu kanıtlamaya çalışırken, en güvendiği insanlardan birinin ihanetine uğrar.

Sultan Mustafa ise saraydan kaçmaya çalışırken yakalanan şehzade Osman’ın ölüm emrini verir. Paşalar ve yeniçerinin tehditiyle köşeye sıkışan Halime’ler için şehzadeleri katletmek o kadar kolay olmayacaktır.

Halime’nin evlatlarına zarar vermesinden korkan Kösem, Mustafa’yı tahttan indirmek için harekete geçer. İlk kez halkın önüne çıkacak olan Mustafa’nın ilacı değiştirilir. Kalabalıktan korkan Mustafa’nın yaptıkları herkesi şok eder. 

Kösem, şehzade Osman’ı tahta çıkarmak için darbe yapmaya hazırlanır. Halime ise tedbirini çoktan almıştır. Kösem sıkışıp kaldığı yerden kurtulmaya çabalarken, cellatlar şehzadeleri öldürmek için gelmektedir.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM DİZİSİ KONUSU

Babasının ani ölümüyle tahta çıkan Sultan Ahmed kendini başka bir dünyada bulur; savaşlar, entrikalar, devlet yönetimi... Ama bir gün bir tablo görmesiyle hayatına bir kadın girer: Kösem Sultan. İlk başlarda tahtın ağırlığında ezilse de yavaş yavaş işlerin farkına varacaktır. Kösem Sultan ise saraya gelmesiyle birlikte artık kendisine bekleyen hayatın ilk adımını atacaktır. O da işlerin farkına vardıktan sonra kendini saray entrikalarında ve taht kavgalarında bulacaktır. Eşinin ani ölümünden sonra zorlu bir hayat onu beklemektedir. İki çocuğunun ve torununun saltanatlarını görecek, Osmanlı İmparatorluğu'nun en kudretli valide sultanı olacak, deyim yerindeyse devleti o idare edecektir. Ne yazık ki en sonunda da kendisi saray entrikalarına kurban gidecektir.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM DİZİSİ OYUNCULARI

Kösem Sultan
Beren Saat
Kösem Sultan tüccar bir babanın hareketli, cesur ve özgür kızıdır. Adriyatik ve İyon denizinin buluştuğu yerde, Kefalonya adasında yaşar ve zengin bir hayatı vardır. İyi bir eğitim almıştır. Ailesiyle birlikte mutlu huzurlu bir hayatı varken, İstanbul'a kaçırılır ve hareme zorla getirildiği için öfkelenir. İlk günlerde aile özlemi ağır basar ve annesine, babasına, kız kardeşine ve yasemin kokulu adasına hasret duyar. Evine dönmek için her fırsatı kolladığı halde hiçbir zaman kaçamaz ve birkaç bölüm sonra kaçma isteği ortadan kalkar. Hayli inatçı ve hırçın olduğundan Hareme alışması ve I. Ahmed'i kabullenmesi zaman alır. Ancak kabullendikten sonra hem Ahmed'e hem de Devlet-i Aliyye'ye derin bağlarla kenetlenir. Kösem'in yabaniliğine son veren, onu ehlileştiren ise Ahmed'e olan aşkıdır.  Ahmed türlü hocalardan ders alırken, Kösem onun yanında yer alıyor, bu sayede birçok konuda bilgi sahibi oluyor. Sultan olma yolunda Safiye'den birçok şey öğreniyor, gözü kara, lider özelliklerine sahip, zor zamanlarda kimse csaret edemezken idareyi eline alan bir yapısı vardır. Zaten 'Kösem' (Lider, öncü) denmesinin sebebi de onun bu yönünden kaynaklanır. Topkapı Sarayı'nda on yıllara yayılacak, fırtınalı bir hayat onu bekler ve bu hayat onu Osmanlı Hanedanı'nın en güçlü kadınlarından biri yapar.

Safiye Sultan
Hülya Avşar
Safiye Sultan, Sultan Ahmed'in büyük validesidir. Venedik asıllı, zengin bir aileden gelir ve çok zeki, ileri görüşlüdür. Bütün hareketleri, kaşının kalkışı, dudağının bükülmesi bile önceden planlanmıştır. Hazırcevap ve hitabet sanatına hakim biridir. Her zaman son ve en doğru sözü o söyler ve kalpleri ipek gibi saran tatlı sözler de iğneli, zehirli laflar da onun iki dudağının arasından çıkar. Zengin bir aileden geldiği için çocukluğundan beri elit zevkleri vardır. Bir giydiğini bir daha giymez. Pahalı mücevherleri, kahve içmeyi, kıymetli taşlarla süslü dürbünüyle Boğaz'dan geçen gemileri seyretmeyi sever. Yaşadıkları, okudukları, şahit oldukları sayesinde derin bir hayat tecrübesine sahiptir. Haremdeki ve devlet içindeki entrikalara hakim biridir. Bu entrikaların en tehlikelilerini bizzat tasarlayan ve uygulayan kendisidir. Kandırılması, aldatılması çok zordur. Gözüne baktığı kişinin gönlünü okuyor, içinden geçenleri hisseden biridir. Aynı zamanda kin tutan biridir. Kendisine zarar veren, vermeye kalkan kişileri kesinlikle affetmez. Parayı ve paranın sağladığı gücü sever. Kibirli ancak bu kibrinin altı boş değil. 'Safiye Sultan' olabilmek, yegâne konumuna ulaşmak için çok uğraşmış biridir. Sadakate önem veriyor. Kadın veya erkek, etkilemek istediği herkesin kalbini avuçlarının arasına alıyor. Sevgisini kazanmak için ise çok çabalamak gerek. Vaktiyle İngiltere Kraliçesi Elizabeth'le yazışmış, dost olmuş, birbirlerine hediyeler göndermişler. Bu hediyelerden biri de kraliçenin Safiye Sultan'a gönderdiği kedi. Safiye kediye 'Elizabeth' ismini vermiş, her daim yakınında tutmuş, onu çok sevmiş, değer vermiştir... Safiye Sultan tam anlamıyla bir kraliçedir!

Sultan Ahmed
Ekin Koç
I Ahmed, hiç aklında yokken çocuk yaşta tahta çıkmak zorunda kalan Osmanlı Sultanı'dır.Tahta ilk çıktığında hayli toy ve tecrübesiz biridir, öyle ki saltanatının ilk günlerinde tahtın ağırlığı altında ezildiğini hisseder. Böyle zamanlarda Allah'a sığınır, işaretlere inanır ve sezgilerine önem verir. Yeri geldi mi şefkatli yeri geldi mi gazabını göstermekten çekinmez. Kaidelere göre kardeşi Şehzade Mustafa'nın katline ferman vermesi gerekirken onu bağışlar. Öte yandan kendisini deneyimsiz görenlere, küçümseyenlere hiç merhamet göstermez en ağır cezaları verir. Oldukça meraklı ve bilgiye açıktır. Kütüphanesinde sayısız kitap yer almıştır. Bunların içinde en sevdiği atası Sultan Süleyman'ın zaferlerini anlatan Süleymanname'dir. Sarayda çok az sayıda kişinin bildiği gizli bir bahçesi vardır. Bu bahçe onun huzur bulduğu, türlü sıkıntıdan dertten kurtulduğunu düşündüğü en mahrem alanıdır. Bununla birlikte tutkulu bir aşıktır. Osmanlı korsanlarının bir gemiye düzenledikleri baskın sırasında ele geçirdikleri resimdeki kıza, ''Kösem'e'' vurulur. Büyük bir aşkın tohumları I. Ahmed'in o resmi görmesiyle atılır.

Valide Handan Sultan
Tülin Özen
Ahmed'in validesi. Boşnak asıllı. Sade ve zarif bir güzelliğe sahip. Haremdeki namı 'Benli Haseki'. Oğlunun tahta geçmesiyle birlikte valide sultanlık makamına kavuşuyor. Zaman zaman Safiye'nin izinden gitmeye, onu taklit etmeye çalışsa da nafile... Ne onun kadar zeki, ne de onunki gibi güçlü ve dirayetli bir karaktere sahip. Attığı bir adımın nereye varacağını uzun uzadıya düşünen biri değil. Fazlasıyla duygusal ve hassas... Öyle ki duyguları çoğu zaman aklının önüne geçiyor. Eksiklerini iyi niyetiyle telafi ediyor. Allah inancı kuvvetli ve dindar biri. Ahmed'e hayli düşkün. Onu hala küçük bir çocuk olarak görüyor ve çoğu zaman oğlunun sağlığıyla ilgili endişeler taşıyor. Bu yüzden fazla korumacı olabiliyor kimi zaman. Etrafında Derviş dışında güvendiği kimse bulunmuyor. Hacı Ağa'nın Mısır'dan gelişi Handan'ı bir nebze olsun rahatlatıyor. 19. bölümde ölerek diziden ayrılmıştır.

Halime Sultan
Aslıhan Gürbüz
Şehzade Mustafa ve Dilruba Sultan'ın annesi, merhum padişah Sultan Mehmed'in hasekisi. Çerkes asıllı. Oğlu Mustafa, Halime'nin en değerli varlığı. Geçmişte bir evlat acısı yaşamış. Sultan Mehmed'in fermanıyla büyük oğlu Şehzade Mahmud'un katline şahit olmuş. Aynı acıyı ikinci defa yaşamak istemiyor. Hırslı, ateşli, öfkeli ve gizemli. Büyüye, fala meraklı. Karanlık sanatlarla yakın ilişki içinde. Bu yüzden harem içinde namı 'büyücü'ye çıkmış. Bu özelliği yüzünden haremdeki birçok kişi ondan korkuyor. İnsanları iyi tanıyor, içlerini okumayı biliyor. Hayli zeki ve kurnaz. Kafası entrikaya çalışıyor. Şu hayatta en çok istediği şey oğlu Mustafa'nın tahta çıktığını görebilmek. Bunun için her şeyi yapmaya hazır...

Hümaşah Sultan
Vildan Atasever
Safiye Sultan'ın en büyük kızı. Mısır'da yaşayan ve yıllar önce payitahttan giden Hümaşah Sultan, annesi Safiye Sultan’ı aratmayan zekası ve hırsıyla bilinir.

Mehmed Giray
Kadir Doğulu
Kırım Hanzadesi. Şahin Giray'ın kardeşi. Fahriye'ye tutkuyla bağlı. Osmanlıların bu aşka izin vermeyeceğinin farkında ancak duygularına engel olamıyor. İnatçı bir karakteri var. Fahriye'ye elde etmek için her şeyi yapmaya hazır. Bu aşkın başına nice belalar açacağının farkında ama bile bile ateşe yürüyor. Bir Kırım Hanzadesi olarak Osmanlı'nın topraklarında gözetim altında tutulmaktan o da memnun değil... Abisi Şahin'e kıyasla daha yumuşak mizaçlı görünse de içinde uyanmamış bir aslan yatıyor. Zamanla o aslan uyanacak ve karanlık yanı kendisini belli edecek.

Derviş Mehmed Paşa
Mehmet Kurtuluş
Sultan Ahmed'in akıl hocası ve yakın koruması. Hayli yakışıklı ve karizmatik. Ahmed'in akıl aldığı, danıştığı bir baba figürü... Cesur. Dağ gibi bir adam. Yüzü, bakışı, havası insana güven duygusu aşılıyor. Boşnak asıllı. Fakir bir çocukluk hayatı geçirmiş. Kendisine 'Derviş' denmesinin sebebi de işte bu fakirliği, çulsuzluğuymuş. Hırslı, hep daha fazlasını istiyor. Sultan Ahmet'in halası Fahriye Sultan ile istemeden evlenmiş fakat Handan Sultan'a içten içe büyük bir aşk besliyor. Sırf Handan Sultan'ı sevdiği için ve Ahmet'in geleceği için Sultan Mehmet'i zehirleyerek öldürmüş. Durdurulamaz hırsı ve aşkı yüzünden geçmişte büyük günahlar işlemiş. Kimsenin bilmediği sırları var. Bir yanıyla kapalı bir kutu... Bostancılıktan veziriazamlığa uzanan muhteşem bir kariyer ve hazin bir son onu bekliyor. Sultan Ahmed, paşanın sırrını öğrenince kendi elleriyle öldürülmüştür.

İskender
Berk Cankat
Avusturya'da bir nalbantın oğlu olarak günlerini geçirirken evlatlık olduğunu öğrenmesiyle hayatı tepetaklak oluyor. Gerçek ailesini bulmak, kim olduğunu öğrenmek için anne baba bildiklerinin yanından kaçıyor. Bir Türk beyinin piçi olduğunu düşündüğünden İstanbul'a doğru yola koyuluyor. Başına olmadık işler geliyor ve devşirme oğlanları arasında buluyor kendisini. Onlarla birlikte İstanbul'a doğru yol alırken Anastasya'ya (Kösem) denk geliyor ve hayatında ilk kez aşkı tadıyor. İzini kaybetse de onu hiç unutamıyor. Acemi ocağına girmesiyle birlikte İskender adını alan Alex, burada sağlam dostlar kazanırken esaslı düşmanlar ediniyor. Yeniçeriliğe, kardeşliğe, Bektaşi felsefesine inanıyor. Oldukça zeki, hırslı, inatçı. Vazgeçmek nedir hiç bilmiyor. Adaletsizliğe tahammülü yok. Sultan Ahmed'in ocağı ziyareti sırasında dikkatini çekiyor ve ikili arasında uzun yıllara yayılacak bir dostluk başlıyor. Bu dostluğun arasına girecek kişi ise Kösem'den başkası değil. Kimliğini bulmak için çıktığı yolculuk İskender'i hiç ummadığı yerlere götürüyor. İskender gerçek adının Yahya, ailesinin ise Hanedan-ı Ali Osman olduğunu öğreniyor.

Zülfikar Ağa
Mete Horozoğlu
İstanbul Acemi Ocağı Ağası. Devşirme oğlanlarıyla bizzat ilgilenen güvenilir, devlete ve padişaha sadık, gözüpek bir asker. Bektaşi inancına ve ocağa kendini adamış örnek bir yeniçeri. Yeri geldi mi sert mizaçlı, yeri geldi mi babacan. Ocaktaki acemi oğlanları için bir baba figürü, örnek alınacak kişi. Ocaktaki ağalar arasında da bir saygınlığı ve ağırlığı var. Yiğit, mert, dürüst ve hakkaniyetli. Kılıç kullanmada mahir. Tam bir görev adamı!

Dilruba Sultan
Öykü Karayel
Sultan Ahmed'in kız kardeşi, Halime Sultan'ın kızı, Şehzade Mustafa'nın ablasıdır.

Şehzade Mustafa
Boran Kuzum
Sultan Ahmed'in kardeşi, Halime Sultan'ın oğlu, Dilruba Sultan'ın kardeşidir. Abisi Sultan Ahmed'den sonra tahta çıkacaktır.

Şehzade Osman
Taner Ölmez
Sultan Ahmed'in Mahfiruze Sultan'dan olan en büyük şehzadesi. Amcası Sultan Mustafa'dan sonra tahta çıkacaktır.

Şehzade Mehmed
Kösem Sultan'dan olan en büyük şehzadesi. Şehzade Osman'ın üvey kardeşi. Abisi Osman tarafından hazin bir son onu beklemektedir.