BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  MEDYA

Muhteşem Yüzyıl final bölümü Kanuni'nin ölümü

Muhteşem Yüzyıl final bölümü ile ekranlara veda etti. Muhteşem Yüzyıl final bölümü ve Süleyman'ın ölümünü ekrana kilitledi.

Abone ol

Muhteşem Yüzyıl, nefesleri kesecek son bölümüyle ekranlara veda ediyor! Bayezıt’ın ölümünden sonra iyice karanlığa gömülen Süleyman’ın hastalığı ilerliyor. Selim ise yaşadığı acıyı içkiye sığınarak hafifletmeye çalışıyor! Defne oğlunu cellatlardan korumak için var gücüyle savaşıyor.

Karşısında Nurbanu’yu görünce kaçışın olmadığını anlıyor. Anne oğul birbirine tutunarak ölüme yürüyor. İntikam ateşiyle yanan Mihrimah, Nurbanu’nun başına büyük bir bela açıyor. Gülfem olanların tüm sorumlusu olarak gördüğü Süleyman’ı öldürmeye çalışıyor! Ancak o gece karanlık bir sırla son buluyor! Yaşanan tüm acılardan sonra Selim tahtın yegane varisi olarak payitahta geliyor! Mihrimah, kardeş katili olarak gördüğü Selim’le tüm bağını koparıyor. Gittikçe güçten düşen Süleyman ise halkın hakkındaki konuşmalarını duyunca deliye dönüyor. Ve Muhteşem Süleyman, tüm ihtişamıyla hayatının son seferine çıkıyor! Cihana hükmeden Sultan Süleyman son nefesini verirken, bir devir kapanıyor! Muhteşem Yüzyıl, hafızalara kazınacak final bölümüyle 11 Haziran Çarşamba akşamı Star’da

screen-shot-2014-06-11-at-10.55.25-am.png

Yaşanan tüm acıların ardından saraydaki bayram kutlaması hanedanı bir araya getirir. Eski ihtişamlı günlerin özlemini duyan Süleyman, ailesini kaybetmenin kederini yaşar. Bu buluşma sarayın karanlık sırlarını da gün yüzüne çıkaracaktır. 

Bayezıt’a yapılan zulmü hazmedemeyen Mihrimah, Selim’le tüm bağlarını koparır. Defne’nin ve oğlunun ölümünden sorumlu tuttuğu Nurbanu için de büyük bir sürprizi vardır. Selim ise kardeşinin ölümünden duyduğu acıyla içkiye sığınır.

Tebdil halde çarşıya çıkan Süleyman, halkın kendisi hakkında söylediği sözleri duyunca çileden çıkar. Mihrimah’ın ve hekimlerin itirazlarına rağmen sefere çıkma kararı alır. Ölümünü bekledikleri Süleyman’ın tüm ihtişamıyla saraydan çıkışı tüm dünyayı şaşkına çevirir.

screen-shot-2014-06-11-at-10.55.05-am.png

Büyük bir umutla son zaferini kazanmayı bekleyen Süleyman’ın yorgun bedeni, hastalığa  yenik düşer. Dünyayı dize getiren Muhteşem Süleyman son nefesini verirken, bir devir sona erer.