BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.428,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Muhteşem bir operasyon oldu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, IŞİD'in elinde 101 gün kaldıktan sonra sabah saatlerinde serbest kalan 49 rehineyle ilgili konuştu.

Abone ol

DENİZLİ'de AK Parti'nin Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, IŞİD'in elinde 101 gün kaldıktan sonra sabah saatlerinde serbest kalan 49 rehinenin geri getirilmesinin Türkiye'nin büyük zaferi olduğunu söyledi.

Zeybekci, "Olayın başından beri Dışişleri Bakanlığı ile sürekli irtibat halindeydik. Sonuca Allah'a şükürler olsun sevindik. Bu, Türkiye için tarihi bir zaferdir. 101 gün orada rehin alınan vatandaşlarımızın nabız atışlarını dahi duyduk. Muhteşem bir şekilde operasyon oldu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bugün AK Parti Denizli İl Teşkilatı'nın Eylül ayı il danışma toplantısına katıldı. Toplantıda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, belediye başkanları ve çok sayıda partili hazır bulundu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nin girişinde partililer tarafından karşılanan Zeybekci, toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"TÜRKİYE'YE YAKIŞAN BİR OPERASYON YAPILDI"

IŞİD tarafından alıkonulup 101 gün rehin tutulan 49 Başkonsolosluk çalışanının serbest bırakılmasını değerlendiren Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Olayın olmasıyla birlikte gelişmeler hükümetimiz tarafından çok yakından takip ediliyordu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımızın ve hükümetimizin birinci gündem maddemiz buydu. Daha önce birkaç defa çok yakın bir noktaya gelindi. Son olarak sessiz ve Türkiye'ye yakışan bir şekilde bu operasyon gerçekleştirildi. Çok başarılı Türkiye'ye yakışan bir operasyon yapıldı. Karışık bir bölgeden, can güvenliğinin sıfır olduğu bölgeden 49 vatandaşını burnunu dahi kanamadan, şimdiye dek her türlü ihtiyaçlarını da karşılayarak ve sonuç olarak onları kurtaran bir ülkenin mensubu olmaktan gurur duyuyorum" dedi. Rehine kurtarma operasyonunun çok geniş kapsamlı olduğunu söyleyen Bakan Zeybekci, "Olayın başından beri Dışişleri Bakanlığı ile sürekli irtibat halindeydik. Sonuca Allah'a şükürler olsun sevindik. Bu, Türkiye için tarihi bir zaferdir. 101 gün orada rehin alınan vatandaşlarımızın nabız atışlarını dahi duyduk. Muhteşem bir şekilde operasyon oldu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HER ŞEY MUHTEŞEM OLACAK

Türkiye-Suriye sınırında ve Irak'ta yaşanan gelişmelerin Türk ekonomisine etkisinin nasıl olacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Zeybekci, "Irak'ta ekonomik olarak Haziran ve Temmuz ayında olumsuz etkilendik. Yüzde 46'lık bir olumsuzluk oldu. Daha sonra ise bir rahatlama oldu. Son olarak ise yüzde 20'lerin de altına inen bir daralma söz konusu. Yüzde 26 olarak bir rahatlama var. Kötüden iyiye doğru giden bir süreci yaşıyoruz. O bölgede yaşanacak olan olumsuzluklar ülkemize negatif anlamda bir şey getirmez. Türkiye birçok krize rağmen ekonomisini ve ticaretini gelişme seviyesinde tutmayı başardı. İhracatımız tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 6 arttı. Bundan sonra ise daha iyi günler bizi bekliyor. Önümüzdeki günlerde her şey muhteşem olacak" dedi.