BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Muhtarı Genelkurmaya götürmüşler

Suikast planı ile ilgili yürütülen soruşturma çok yönlü sürdürülürken Genelkurmay'da sürpriz bir gelişme yaşandı.

Abone ol

Yeni Şafak'ın haberine göre, Çukurambar muhtarı Mehmet İhsan Günbudak, dün akşam saatlerinde telefonla Genelkurmay Başkanlığı'na çağrıldı.

Karargaha akşam saatlerinde apar topar telefonla çağrılan muhtar Mehmet İhsan Günbudak'ın, "suikast planı" ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bilgisine başvurulduğu öğrenildi.

Ankara'da 18 Aralık Cumartesi günü Balgat Çukurambar semti, nefes kesen bir operasyona tanık olmuştu. Telefonla yapılan ihbar üzerine harekete geçen Emniyet TEM Şubesi ekipleri, Bülent Arınç'ın evinin bulunduğu Çukurambar 1224. Sokak Feza Apartmanı'nın yakınında bir yerde şüphe üzerine iki subayı yakalayarak gözaltına almıştı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan İstihkam Binbaşı İbrahim G. ile topçu Albay Erkan Y. B., daha sonra Garnizon Komutanlığı'na sevkedildi. Komutanlık aynı gün her iki subayı savcılığa sevketmeye gerek görmeden serbest bırakmıştı.

Ankara Terörle Mücadele Ekipleri tarafından otomobillerinde yakalanan biri Albay biri İstihkamcı binbaşı iki subay'ın üst aramalarını yaparken 'yutularak imha edilmeye çalışılan' notlar ele geçirilmişti.

Ele geçirilen notlarda Bülent Arınç'ın ve bazı bakanların evleri ve yol güzergahları olduğu tespit edilmişti.