BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  GÜNCEL

Muhsin Yazıcıoğlu'nun bacanağına FETÖ gözaltısı

BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bacanağı doktor R.A. Kahramanmaraş'taki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Aynı operasyonda Fethullah Gülen'in medrese arkadaşı B.G'nin aralarında olduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

KAHRAMANMARAŞ'ta FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Fethullah Gülen ile aynı medresede okuyan ve arkadaşı olan B.G. ile BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun bacanağı doktor R.A.’nın da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

GÜLEN'İN MEDRESE ARKADAŞI

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY’ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla polis tarafından sabah saatlerinde 16 ilde 45 adrese baskın yaptı. Operasyonlarda, Fethullah Gülen ile aynı medresede okuyan ve arkadaşı olan B.G, Muhsin Yazıcıoğlu’nun bacanağı doktor R.A, iş adamları ile İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli mühendislerin bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

DAHA ÖNCE DE GÖZALTINA ALINIP BIRAKILMIŞTI

Yazıcıoğlu'nun bacanağı doktor R.A., daha önce de il imamı olduğu belirtilen Rüstem Çetinkaya’ya yurtdışındayken Kahramanmaraş’taymış gibi sağlık raporu verdiği iddiasıyla gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

ÖRGÜTÜN FİNANS AYAĞI

Gözaltına alınanlar arasında örgütün finans ayağını oluşturan Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği'nin (KALİDA) eski yöneticileri, iş adamları Baran Gülpınar, Süleyman Fahri Zülkadiroğlu, Mahir Keçe, Ejder Karaboğa, Haluk Attaroğlu, Ali Çiçekçi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli mühendisler de var.