BIST 9.575
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.472,51
HABER /  GÜNCEL

Muharrem Yılmaz’ı suçlayan işçiler konuştu

Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Sütaş fabrikasında sendika istedikleri için işten atılan işçiler, Muharrem Yılmaz’ın TÜSİAD Başkanlığından i...

Abone ol

Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Sütaş fabrikasında sendika istedikleri için işten atılan işçiler, Muharrem Yılmaz’ın TÜSİAD Başkanlığından istifa etmesinin kendileri için yeterli olmadığını belirterek, "Biz işimize dönmek istiyoruz. Burada beklediğimiz yeşil alana, üzerimize inek gübresi atıldı. Bugün ise gübrenin örtülmesi için toprak döküldü" dedi.
40 gün önce işten çıkarılan 14 işçinin eylemi halen sürüyor. Yönetimin fabrika önünde eylem yapan işçilerin bulunduğu yeşil alana 13 ton inek gübresi bıraktığı iddiasının medyada yer alması ve ardından yaşanalar yüzünden TÜSİAD Başkanlığı görevinden istifa eden eski patronları Muharrem Yılmaz’a seslenen işçiler, sendikal haklarını ve işe dönmek istediklerini ifade etti.
Tek Gıda İş Sendikası Bursa Başkan Yardımcısı Suat Karlıkaya, 40 gündür fabrika önünde 14 işçinin eylem yaptığını belirterek, "Arkadaşlarımız sendika istediği için işten atıldı. Yeşil alanda bekliyoruz. Ekmeğimizin peşindeyiz Ancak fabrika yönetimi üzerimize adeta gübre döktü. Gitmemizi, mücadelemizi bırakmamızı istiyorlar. Muharrem Yılmaz’ın TÜSİAD Başkanlığından istifa etmesi önemli değil, arkadaşlarımızın işe alınması önemli" dedi.
Burada bir çevre düzenlemesi olmadığını öne süren Karlıkaya, "Durum onların söylediği gibi değil. Gelip üzerimize gübre döktüler. Bugün haberler çıkınca toprakla örttüler. Biz ve işçi arkadaşlarımız örgütsel mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.
14 işçinin Sütaş Karacabey Fabrikası önünde 40 gün önce başlattığı işe iade eylemleri sürüyor.
(İHA)