BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.478,61
GÜNCEL

Muharrem İnce'nin Pensilvanya iddiasının kanıtı kitap çıktı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı 'Pensilvanya'ya gidip Gülen'den icazet almakla' suçlayan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 'elindeki kanıt' eski TRT Haber Daire Başkanı Nasuhi Güngör'ün yazdığı kitap çıktı...

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rasındaki 'Pensilvanya'ya gittin' polemiği tüm hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Pensilvanya'ya gittiğimi ispat edemezsen namertsin" diye meydan okuyup, 100 bin liralık tazminat davası açmıştı. Muharrem İnce bugün Kırşehir mitinginde "Gülen'le görüştüğünü iddia eden senin arkadaşının yazdığı kitap" deyip TRT'nin eski Haber Daire Başkanı Nasuhi Güngör'ün kitabını gösterdi. 

"Pensilvanya ile görüştüğümü ispat etmezsen namertsin dedi bana. Senin kiminle gittiğini biliyorum dedim. Adını açıklamıyorum çünkü ona zarar verme gücü var dedim. 24 Haziran'dan sonra ayrıntıyı açıklayacağım dedim" ifadelerini kullanan İnce, iddiaların elinde tuttuğu kitapta da yer aldığını söyledi.

İşte İnce'nin o kitapla ilgili açıklamaları...

"Şimdi elimde bir kitap var; Yenilikçi Hareket... Nasuhi Güngör, Erdoğan’ın yakın arkadaşı. Bu arkadaşı 17/25 Aralık’tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Yani buna güveniyor, dostu… Bu şahsiyet bir kitap yazmış. Kitabın 89. sayfasını okuyorum. (Erdoğan sen de dinle ama sakın kumandayı duvara atma)

"YAKIN DOSTU YAZMIŞ..." "Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında ABD’ye yaptığı gezide uzun süredir orada yaşayan Fethullah Gülen’le bir araya geldi. Erdoğan Gülen görüşmesi muhtevasından çok uzun yıllardır, birbirine hayli uzak olan iki ekolün bir araya gelmesi açısında da hayli dikkat çekiciydi..." Yani 2000 yılı Mayıs ayında Erdoğan’ın Gülen’le görüştüğünü yakın dostu yazmış.

"BANA DAVA AÇTIN BU ARKADAŞI TEKZİP ETTİN Mİ?.." İnce'ye yüz bin liralık dava açıyorsun da bu arkadaşını tekzip ettin mi? Bu kitap ortada. Kitap okumadığını özet okuduğunu söylemişti. Kitap özeti okurken bu kısmı çıkarmışlar herhalde. Arkadaşın senin görüştüğünü söylüyor ona sesini çıkarmıyorsun da bana neden dava açıyorsun. 25 günde ince hastalığa tutulursa şaşırmam. Merkez Bankası yanılır, İnce yanılmaz.

"NİYE KAÇIYORSUN?"... Son günlerde bir şey daha başladı. Acaba bu seçimi iptal ettirebilir miyiz? Bunun derdindeyiz. Sakın deneme, kaçma mindere gel. Seçimin tarihini Erdoğan belirledi, kurallarını Erdoğan koydu. Niye kaçıyorsun kardeşim?" 

Sitene Ekle
Etiketler