BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.428,04
HABER /  GÜNCEL

Muharrem İnce'den Tunceli’de Kılıçdaroğlu mesajı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Tunceli'de "Ben hemşeriniz Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday oldum, rakip oldum, çıktım yenildim, bir daha çıktım bir daha yenildim. Şimdi ama bugün Cumhurbaşkanı adayıyım. İşte bizim bu hukukumuzu Erdoğan anlayamaz" dedi.

Abone ol

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Tunceli’de Seyit Rıza Meydanında konuştu. Konuşmasına siyasetin uzun, ince bir yol olduğunu ve uzun kısmının bittiğini, ince yolda olduklarını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ekranlara davet ederek başlayan Muharrem İnce,”Tunceli’den rakibime sesleniyorum. Bak reytingi sana ben katarım. Gel benimle televizyona çık havan olsun. Korkma sen dünya lideri değilmisin.

Ben adam yemem, tartışacağız. Gel ekonominin ne olduğunu ne yapacağımızı anlatalım. Siz okuma yazma oranının en yüksek olduğu TEOG birincisisiniz. Bende bir fizik öğretmeni olarak meydanlarda dindar ve kindar nesil isteyene, meydanlarda kuantum, gen teknolojisi, sürücüsüz arabalar dedim. Gençlerimizi buna göre yetiştirmemiz lazım. Dünyada böyle büyük değişim yaşanırken, kitap özeti okuyan bir adam bu ülkeyi sağlığa kavuşturamaz. Geleceğe yönelik işler yapacağız dedim. Çocuklara dil eğitimini, bir resmi dil Türkçeyi, evinde anasıyla konuştuğu dili öğreteceğiz. Kürtçe ise Kürtçe, Arapça ise Arapça. Uluslar arası bir dil öğreteceğiz. İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Çin’ce dünya vatandaşı yapacağız çocuklarımızı” diye konuştu.

'KILIÇDAROĞLU'NA YENİLDİM YİNE KARŞINIZDAYIM'

Trabzonda, Diyarbakır’da, Tunceli’de ne konuşuyorsam Edirne’de onu konuştuğunu aktaran İnce,” Türkiye’de muhafazakar bir kesim var. Diyor ki ‘Benim çocuğuma 2 saat din kültürü ve ahlak bilgisi yetmez’. Ne istiyorsun, diyor ki ‘Ben fıkıh, kelam, hadis, seçmeli olarak bu dersleri de istiyorum’ diyor. Baş üstüne diyeceğiz. Devlette sana bu dersleri seçmeyi verecek. Bir başka vatandaşımızda ben zorunlu din dersini istemiyorum. Hay hay sana da vermeyeceğiz bu kadar basit. İsteyene istediği kadar istemeyene zorla yok. Çözümü budur bunun. Dil eğitimin de din eğitiminde çözümü budur. İlkeli bir siyaset yapacağız. Biz onlara benzemeyiz.

Erdoğan bizi anlamaz. Ben hemşeriniz Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday oldum,rakip oldum, çıktım yenildim, bir daha çıktım bir daha yenildim. Şimdi ama bugün Cumhurbaşkanı adayıyım. İşte bizim bu hukukumuzu Erdoğan anlayamaz. Bütün adayları ziyaret ettim, Sayın Akşeneri, Sayın Karamollaoğlunu, Sayın Demirtaş’ı, Sayın Erdoğan’ı ziyaret ettim. Erdoğan’ı ziyaret ederken bana ‘Kemal bey seni harcadı, genel başkan olacaktın şimdi onu da olamayacaksın’ dedi. Bende ‘Kemal bey birini harcadı ama beni değil seni harcadı dedim, çünkü ben Cumhurbaşkanı olacağım’ dedim” şeklinde ifade etti.