BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
POLİTİKA

Muharrem İnce'den flaş açıklamalar

24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden Muharrem İnce, CHP Genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. İnce 'Seçimin sonucunu da kabul ediyorum. Yarışta karşıdakini kutlayamıyorsanız yarışa girmeyeceksiniz. Arada 10 milyon fark var. ' dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kameralar karşısına geçerek 24 haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi. İnce "Eldeki tutanaklarda yenilmişseniz yenilmişsinizdir. 'Bunu kabul etmiyorum, sokaklara çıkalım' bu demokrasi değil ki. Açık ara bir durum var, bu demokrasiye saygısızlıktır. Ben o noktada değilim. Galip gelmiştir, yapılacak bir şey yoktur. Galip geldiğinde kutlayamıyorsan yarışa girmeyeceksin." dedi. İşte İnce'nin konuşmasından satır başları:

HEPSİ YALANDIR "Değerli basın mensupları çok teşekkür ederim ilginiz için. Sağ olun var olun. Öncelikle sosyal medyada dolaşan bu asparagas haberlerle başlayayım, bunların hepsi yalandır. Bunlar birkaç şizofrenin hasta insanların, ciddiye alıp yaymak da problem ama. Böyle bir şey yok, böyle bir şey yok. Yok ben saraya gitmişim falan, bunların hepsi asparagas şeylerdir.

HEDEFİMİZ 15 MİLYONU 30 MİLYON YAPMAK İkincisi 15 milyon yurttaşımız bana oy verdi. Bir kere bu hedefimiz bu 15 milyonu 30 milyon yapmak. Birinci hedefimiz bu. Bu kısa sürede 30 milyon yapılabilir, buna inanıyorum. Bunun için uğraşacağım, bunu herkesin böyle bilmesi lazım.

KUCAKLAYIN MİLLETİ Sayın Erdoğan, lütfen artık bugünden sonra AK Parti Genel Başkanı gibi davranmayınız. 81 milyonun cumhurbaşkanı olunuz. Benim sloganımı kullanmanızı tavsiye ederim. Artık hepimizin cumhurbaşkanı olun. Bu gerginliğe son verin, kucaklayın milleti. Ben seçilseydim öyle yapacaktım. AK Parti genel merkezine gelip sizin çayınızı içecektim. AK Partilileri kucaklayacaktım. Sayın Erdoğan’dan bunu bekliyorum.

 'AÇIKLANMAYA MUHTAÇ NOKTALAR BULUNMAKTA'  Bu seçimi ilan edilme biçiminden, sonuçların açıklanmasına kadar her şeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur. Seçime kan bulaşmıştır. Suruç’ta ve Erzurum’da yaşananlar bu seçimi, kanun bulaştığı seçim olarak tarihe geçmiştir. Seçim sonuçlarına dönük elbette açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadır.

16 Nisan’da hayır ve evet bloku olarak bir şekillenme ortaya çıkmıştı. Bu seçimde hayır blokunun, 16 Nisan’ın gerisinde bir oy alması açıklanmaya muhtaçtır. Seçim sürecinde oylara müdahale edildiğini, sandıklarda usulsüzlükler yaşandıklarını gördük. Görevli arkadaşlarımız bunlarla mücadele ettiler.

Sitene Ekle
Etiketler