BIST 9.807
DOLAR 32,51
EURO 34,86
ALTIN 2.432,29
HABER /  POLİTİKA

Muharrem İnce'den CHP genel başkan adaylığı açıklaması

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce CHP Genel Başkan adaylığını açıkladı ve olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP yönetimine sert eleştirilerde bulundu.

Abone ol

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında CHP genel başkan adaylığını açıkladı. İnce, resmen aday olabilmesi için delegelerden yeterli oy toplanabilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Yarından itibaren kurultay için imzaları toplamaya başlayacağız" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın ardından CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de CHP genel başkanlığı için adaylık açıklaması yaptı. "CHP kurultaylarında aday olunmaz, aday gösterilir. " diyen İnce, adaylık tartışmalarına "İddia sahibi bir adayım." diyerek noktayı koydu.

"DERDİMİZ GENEL BAŞKANI HIRPALAMAK DEĞİL..."

"Benden başka adı geçen arkadaşlar var.  Onlara da haksızlık etmek istemem. Onlara da başarılar dilerim." diyen İnce, "Doğrusu şudur imzaya gerek olmamasıdır.  Doğrusu olağanüstü kurultayın toplanmasıdır.  Yenilik lazım partiye... Biz şu kadar imza toplarız yarışı içinde değiliz. Sayın Genel Başkan ‘Madem isteğiniz var topluyorum kurultayı’ derse imza toplamaktan vazgeçeriz. Dediğimiz genel başkanı hırpalamak değil çözüm üretmek." ifadelerini kullandı.

"İNCE'DEN KILIÇDAROĞLU'NA: GELiN HESABINIZI VERİN!

İnce, "Ortada başarısızlık varsa çıkıp kendisini seçenlere hesabını verecek." diye seslendiği Kılıçdaroğlu için, "Sizi bu delegeler seçti, toplayın olağanüstü kurultayı gelin hesabınızı verin." diye konuştu.

"6 SEÇİMDE BAŞARILI OLAMAMIŞ BİR CHP VAR"

Parti kulislerinde dolaşan olağanüstü kurultay ve genel Başkanlık yarışına ilişkin tartışmalar hakkında konuşan İnce, "6 seçimde başarılı olamamış bir CHP var. 7'nci seçimde bunun başarılı olabileceğini söyleyen bir Allah'ın kulu var mı? Başkanlık referandumu gelirse CHP bir kez daha yenilecektir. Önce Muhalefetin değişmeye ihtiyacı var" dedi.


İNCE'DEN KURULTAY MESAJI

"Vakti gelmiştir, herkesi ciddi olmaya davet ediyorum. Bu olay Muharrem İnce'nin genel başkan olma isteği değildir." diyen İnce, kurultayın ehemmiyetine "Önümüzde büyük belalar var, bu yönetim bu belaları atlatamaz ve bu belalardan Türkiye'yi kurtaramaz diyorum. Söz vicdanların, sokağın olmalıdır. Bu karanlık ortamda tek umut CHP'dir. Peki, bu yenilenmeyi nasıl sağlayacağız? Kurultay veya olağanüstü bir kurultayla. Neden olağanüstü kurultay istiyoruz bunu açıklamak istiyorum. Şundan dolayı 42 il başkanımızı haklı buluyoruz. 1 Kasım'da seçim vardı. Seçimden 15 gün önce Hakkari'deki oyumuz yüzde 1. Hangi telaş sandıktaki oyu artırmak varken, il kongresi yapıyorsunuz? Seçime 21 gün kala Karaman'da niye il kongresi yapıyorsunuz? Bu telaş neden? Böyle bir yapı olamaz. Seçmeni ikna etmek önemlidir, delegeyi değil. " sözleriyle değindi.

İşte İnce'nin o açıklamalarından çarpıcı satırlar:

Türkiye'nin vicdanına sesleniyoruz: 7'nci seçimde başarılı olacağını söyleyen bir Allah'ın kulu var mı?

"ERDOĞAN YİNE GELECEKTİR"

6 seçimde başarılı olamayan bir yönetim vardır. Şimdi 2019'da yaşayacağımız 3 büyük seçimde başarı sağlayacaktır. 6 seçimde yenilmiş bir parti hangi emarelerle başarılarla atlatacak. Ben göremiyorum. Hatta önümüze başkanlık sistemi referandumu gelirse, Recep Tayyip Erdoğan yine gelecektir.

"TEK UMUT ADRESİ CHP'DİR"

Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. CHP'nin de büyük bir değişime ihtiyacı var. Halk AKP iktidarını değiştirmek gerekiyor. Ancak bu muhalefet iktidarı değiştiremiyor. Önce muhalefeti değiştireceğiz, sonra da bu muhalefet iktidarı değiştirecek. Vakti geldi meşrutiyet ilan edildi, vakti geldi cumhuriyet ilan edildi, şimdi de ciddiye ilan edilmeli. Buradaki duyarlı arkadaşlarımla partinin önüne bu seçeneği koyuyoruz. Önümüzde büyük belalar var. Bu belaların üzerinden gelmeliyiz. Tek umut adresi CHP'dir. 

"KURULTAY TALEBİNİ ŞUNDAN HAKLI BULUYORUZ"

42 il başkanının olağanüstü kurultay talebini şundan haklı buluyoruz: 

1 Kasım'daki seçimden 15 gün önce Hakkari'de il kongresi yapılıyor. Yüzde 1 oy alıyoruz. Hangi telaş sandıktaki oyu artırmak varken, il kongresi yapıyorsunuz? Seçime 21 gün kala Karaman'da niye il kongresi yapıyorsunuz? Bu telaş neden? Böyle bir yapı olamaz. Seçmeni ikna etmek önemlidir, delegeyi değil. 

"SADECE İSTİKŞAFİ YAPARSINIZ"

Kendinizi seçen delegelere neden güvenmiyorsunuz? Orada oturabilirsiniz ama işe yaramaz. Türkiye’nin sorunlarını çözemezsiniz. Sadece istikşafi yaparsınız. Derdimiz istikşafi değil. Olağanüstü koşullardan başarılı çıkan bir CHP istiyoruz.

"TOPLAYIN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI GELİN HESABINIZI VERİN"

Bizim kaybımız ülke. Bazılarının kaybı koltuk olabilir. Bu ülkede Atatürkçüler kendini yenilmiş hissediyor. Ankara’da bomba patlıyor, hükümet üstüne alınmıyor. Hükümete benzeyen bir CHP anlayışı olamaz .Ortada başarısızlık varsa çıkıp kendisini seçenlere hesabını verecek. Sizi bu delegeler seçti, toplayın olağanüstü kurultayı gelin hesabınızı verin.

"AMASIZ BİR CHP İSTİYORUZ"

Amasız bir CHP istiyoruz. Ama yok! Tavır koyacak bir CHP istiyoruz. PKK terör örgütüdür nokta. Aması falan yok. Laikliği savunamaz olduk bugün. Amasız bir laiklik savunması…

"PASOK'UN HALİNE DÜŞMEK İSTEMİYORSAK..."

Yunanistan’da PASOK’a bakın geleceğimizi görün. PASOK’un haline düşmek istemiyorsak bugünden önlem almalıyız. Türkiye ayrışıyor. Golü atan futbolcunun nesebini sorgulayan bir ülke olabilir mi? Bir ülkenin ortasında Kırşehir’de kitabevi yakılıyorsa ve CHP hala umut olamıyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir. Herkesi ciddi olmaya davet ediyorum. Bir an önce CHP’nin olağanüstü kurultayının toplanmasının doğru olacağını düşünüyorum. Sorumlular hesap versin. Olağan kurultayımızı da bir haftaya yayalım.

"SABAHA KADAR AĞLAYAN İL BAŞKANIYIM"

Partinin baraja takıldığı gece sabaha kadar ağlayan il başkanıyım. Sizce ben bu partiden gider miyim? Ben misafir değilim ki gideyim. Yaşamımın bir parçası...

Bugün İstanbul’un bir ilçesinde bir belediye başkanı masa başında delege yazıyor. Hiç sandık koymadan oturuyorlar delege yazıyorlar. Böyle bir yapıdan başarı çıkmaz. Bu mevcut delegeler genel başkanı iki kez seçmiş bana daha az oy vermişler. Ben güveniyorum.