BIST 9.748
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,86
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Muharrem İnce'den acılı Yarbay'a destek

Şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze törenindeki sözleri nedeniyle eleştirilen Yarbay Mehmet Alkan'a CHP'li Muharrem İnce'den destek geldi.

Abone ol

Şehit kardeşinin cenazesindeki sözleriyle gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan'a yönelik sosyal medyada yer alan eleştirilere CHP Milletvekili Muharrem İnce tepki gösterdi. İnce, 32 yaşındaki kardeşini terörle mücadelede kaybeden bir subaya kimsenin söz söylememesi gerektiğini söyledi.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi’nde Ayvalık Jandarma Karakolu’na roketatar ve otomatik silahlarla saldıran PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada yaşamını yitiren Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesindeki sözlere CHP'li Milletvekili Muharrem İnce'den destek geldi.

Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ın "Düne kadar 'çözüm' diyenler ne oldu da 'sonuna kadar savaş' diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ’Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok" sözleri sonrası sosyal medyada yer alan eleştirilere "Yarbayın acılarını haykırmasına dayanamıyorsunuz, yazıklar olsun" sözleriyle tepki gösteren İnce, "Sizde insanlığın zerresi olsa 32 yaşındaki kardeşini hain bir saldırıda kaybetmiş birisine laf etmezsiniz." diye konuştu.

İşte CHP'ni İnce'nin o tweetleri;

"32 yaşındaki kardeşini kaybetmiş bir yarbayın acılarını haykırmasına dayanamıyorsunuz, yazıklar olsun!

İşinize gelince şehit yakını, işinize gelmeyince, hoşunuza gitmeyen sözler söyleyince düşman, terörist, soruşturulması gereken kişi öyle mi?

Sizde insanlığın zerresi olsa 32 yaşındaki kardeşini hain bir saldırıda kaybetmiş birisine laf etmezsiniz."

muharrem-ince.20150823231547.jpg