BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,81

Muharrem İnce kimdir eşi ve çocukları

Muharrem İnce kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Muharrem İnce'nin eşi Ülkü İnce ve çocukları ile siyasi hayatına ilişkin biyografisi;

Muharrem İnce 4 Mayıs 1964 Yalova doğumludur. Muharrem İnce'nin asıl mesleği öğretmenliktir. Mecliste CHP milletvekili olarak bulunan Muharrem İnce bir çok kez parti genel başkanlığına talip oldu ancak bir türlü delegeden geçer not alamadı. Muharrem İnce'nin annesinin ismi Zekiye babasının ismi Şerif İnce'dir. İnce'nin babası 2015 yılında pankreas kanserinden hayata veda etti.

Aslen Yalova'nın Elmalık köyünden olan Muharrem İnce, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. Fizik öğretmeni olarak değişik liselerde ve dershanelerde görev alan Muharrem İnce, müdürlük de yaptı. Bir süre Yalovaspor'da basın sözcülüğü ve Atatürkçü Düşünce Derneği il başkanlığı görevlerinde bulundu.

Siyasi hayatı
 
CHP Parti Meclisi üyeliği yapan İnce, 2002’den 2018'e kadar kesintisiz olarak Yalova milletvekilliği yaptı. İnce, 22 ve 23. dönemde Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği, 23 ve 24. dönemde CHP Grup Başkanvekilliği ve Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Üyeliği görevlerinde bulundu.

İnce, 18 Ağustos 2014 tarihinde grup başkan vekilliğinden istifa ederek CHP kurultayındada genel başkanlığa aday oldu. Ancak Kılıçdaroğlu’nun 740 oyuna karşılık 415 oyda kaldı. İnce, 3 Şubat 2018’deki 36. Olağan Kurultay’da bir kez daha aday oldu ve 447 oy alarak 790 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında kaldı.

4 Mayıs 2018 tarihinde Kılıçdaroğlu tarafından CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ilan edildi. Bu yarışta da Erdoğan'a karşı yenildi. 

MUHARREM İNCE'NİN EŞİ VE ÇOCUKLARI : Evli olan Muharrem İnce'nin eşinin ismi Ülkü İnce'dir. Muharrem İnce ile karısı Ülke İnce'nin evliliklerinden bir çocukları bulunmaktadır.

Muharrem İnce'nin oğlu kimdir: Muharrem İnce'nin tek çocuğu olan oğlunun ismi Salih Arda İnce'dir. İnce ailesi Eylül 2017'de oğulları Salih Arda'nın mürüvvetini gördüler.

Salih Arda İnce, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın kızı İdil Göknil Işıklar ile evlendi. Yalova'nın Elmalık Köyü'nde 'Selanik usulü' yapılan köy düğününde Muharrem İnce horon çekip harmandalı oynamıştı.