BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  GÜNCEL

Muharrem ince oy oranı CHP kaç oy aldı milletvekili sayısı

Seçim sonuçları son dakika haberleri geliyor. CHP oy oranı ne kadar oldu Muharrem İnce oy sonucu kaç oldu merak konusu. Muharrem İnce oy sonuçları son durumu ve CHP milletvekili seçimi sonuçları canlı yayın verileri.

Abone ol

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oy sonuçları gelmeye başladı. 2018 seçiminde CHP'nin oyu ve milletvekili sayısı merak ediliyordu. YSK saat 17.00'den itibaren sandıkları açtı ve oy tasnifini başlattı. Seçimin iddialı isimlerinde biri olan Muharrem İnce 'nin aldığı oy ve CHP'nin son durumunu seçim sonuçları sayfasından takip edebilirsiniz.

SON SEÇİM SONUÇLARI CHP VE İNCE OY ORANI -TIKLA

Cumhurbaşkanı adayları eğer yüzde 50+1 ve üstü oranında oy alırsa ikinci tura kalmadan cumhurbaşkanı seçilmiş olacak. Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan, Meral Akşener, Doğu Perinçek, Selahattin Demirtaş ve Temel Karamollaoğlu birinci turda seçilebilmek için bu oranda oy almak zorundalar.

MUHARREM İNCE OY ORANI: Muharrem İnce veya diğer adaylar Cumhurbaşkanı olabilmek için birinci turda yüzde 50+1 ve üstü oranında oy alamazsa ikinci tur seçimler yapılacak. İki hafta sonra yani 8 Temmuz 2018 tarihinde Türkiye bir kez daha sandığa giderek cumhurbaşkanlığı için oy kullanacak. Bu tura en çok oyu alan iki aday katılacak. Seçimin sonucunda iki adaydan hangisi daha çok oy alırsa cumhurbaşkanı o olacak.

ADAYLARIN OY ORANI NE OLUR? : 2018 Cumhurbaşkanlığı seçim yarışının Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Meral Akşener arasında geçmesi bekleniyor. ABD merkezli Bloomberg'in Foresight Danışmanlık firmasına yaptırdığı ankete göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ilk turda yüzde 50.8 ile seçimi kazanması ihtimal dahilinde. Şimdiye kadar yapılan anket sonuçlarına göre seçimler ikinci tura kalırsa yarış Recep Tayyip Erdoğan ile  Muharrem İnce geçecek. Anketlere göre Erdoğan'ın oy oranı ile Muharrem İnce ve Meral Akşener tahminleri şöyle:

ORC ANKETİ OY ORANLARI : ORC Araştırma'nın 17-19 Haziran arasında 36 ilde toplam 4250 kişi ile yüz yüze yapılan çalışmasında Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,7 oy alır diyor.

 CUMHUR İTTİFAKI OY ORANLARI: Ankete göre partiler kıyasıya yarış içerisinde. Araştırma şirketlerine göre Cumhurbaşkanı seçimi 1. tur anket sonuçları...

AK Parti , CHP, MHP- HDP önceki seçimlerde ne kadar milletvekili çıkardı: 7 Haziran 2015 seçimleri AK Parti milletvekilleri sayısı : 258
CHP Milletvekilleri sayısı : 132 
HDP ve MHP milletvekili sayısı 80

12 Haziran 2011 seçimleri AK Parti , CHP, MHP- HDP milletvekili sayısı ve meclis dağılımı: AK Parti milletvekili sayısı : 326
CHP Milletvekili sayısı : 135
MHP milletvekili sayısı : 54
HDP milletvekili (Bağımsız vekillerle girdi) : 36

22 Temmuz 2007 seçimleri AK Parti , CHP, MHP- HDP milletvekileri sayısı ve Meclis dağılımı: 
AK Parti milletvekili sayısı : 341
CHP Milletvekili sayısı : 112
MHP milletvekili sayısı : 71
Bağımsız milletvekili : 26

3 Kasım 2002 seçimleri AK Parti ve CHP milletvekili sayısı ve Meclis dağılımı : AK Parti milletvekili sayısı : 363
CHP Milletvekili sayısı : 178
MHP, DSP, DYP ve ANAP barajı geçemedi.