BIST 9.079
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,51
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Muharrem İnce istifa ediyor!

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partideki görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Abone ol
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay kararını açıklamasının ardından Muharrem İnce'de istifa edeceğini açıkladı.

Muharrem İnce, istifa kararını twetter hesabından duyurdu. İnce, istifasını ise 
 "Sayın Genel Başkan seçimli kurultayı toplayacağını açıkladı, bende Grup Başkanvekilliği görevimden istifamı en kısa sürede vereceğim. Kurultayımız gençlerimize, çocuklarımıza, geleceğimize umut olsun." sözleriyle açıkladı.

444.20140814205731.jpg

KURULTAY ÇAĞRISI YAPTI 
 
İnce, gün içerisinde yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı seçiminde alınan sonuca yönelik 'hezimet' ifadesini kullanmış ve 'kurultay' çağrısında bulunmuştu.
 
Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Sadece Genel Başkanım değil bir ağabeyim" dediği Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen İnce, "Kurultay için üç seçenek var ancak Sayın Genel Başkan partiyi kurultaya kendisi taşımalı" dedi. Ayrıca İnce’ye "Genel başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusu da yöneltildi.
 
Basın toplantısına Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerle başlayan ve ülkenin içinde bulunduğu durumda Türkiye’nin kurucu gücü olan CHP çözüm üretemediğini söyleyen İnce, "CHP umut olamıyor ve AKP’nin oluşturduğu gündemde savrulup gidiyor" diyerek şunları söyledi:
 
"Ben bu eleştirileri partinin yetkili organlarında da yaptım ama bu eleştirilerin yararlı olmadığını düşünüyorum. Çünkü yetkili organlar yerel ve Cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde işlevini yitirmiştir. Bu konuşmaların hiçbir anlamı kalmamıştır... Yetkili organlar, dayanışma, ortak akıl ve karar alma yeri olmaktan çıkmıştır. Bu organlar kimlerle alındığı belli belli olmayan kararların onay yerleri haline gelmiştir. İtiraz söz konusu değildir, sadece onay makamıdır"
 
'ADAYDAN KİMSENİN HABERİ YOKTU' 
 
Seçim öncesi milletvekillerinden, il başkanlarından ve parti meclisi üyelerinden hiçbirinin aday olan kişinin ismini önermediğini söyleyen ve "Kimsenin de haberi yoktu" diyen İnce, "Bu eleştirilerin Cumhurbaşkanı adayının beyefendi kişiliği ve birikimiyle alakası yoktur. Türkiye kuşatılırken, CHP ortak aklı kullanmadığı için ne yazık ki yanlış kararlar vermiştir" şeklinde konuştu.
 
'MATEMATİK BİLİMİNE TERS' 
 
İtirazlarım şu şekilde diyen ve "Cumhurbaşkanı adayının tek başına belirlenmesi ve herkesin ismi televizyonlardan öğrenmesi, sayın adayın partimizin önemli bir bölmüyle kan uyuşmazlığı yaşayabileceğinin düşünülmemesi, heyecan yaratmak ve motive etmek yerine ‘tıpış tıpış gideceksiniz’ diyerek seçmenle gerilim yaratılması" şeklinde konuşan İnce, şöyle devam etti:
 
"Birinci turda çatı aday göstermek matematik bilimine ters düşmektir ve bunu yadırgıyorum. Ben kapalı kapılar ardında birden fazla aday gösterilmesiyle katılımın artacağını söyledim. Böylece Erdoğan ilk turda seçilemeyecekti. ‘Arkadaşları teşvik edelim, aday olsunlar’ dedim hatta isim önerdim. Ancak matematik bilimine ters davranıldı; bu siyaseten cahilliktir..."
 
'RİSKİN BEDELİ KURULTAYDIR'
 
"Aday kimle belinlendi, bunu öğrenmek benim ve kamuoyunun hakkı" diyen İnce, "Genel Başkan risk aldığını söylemişti. Olabilir, bu siyasette vardır. Şimdi bu risk nedir ve karşılığında ne olacaktır? Ortada bir yenilgi ve hezimet var. Böyle bir ortamda amacım partimi yıpratmak değil, çözüm üretmektir. Riskin bedeli de kurultaydır. Genel Başkan kurultay çağrısı yapmalıdır" ifadelerini kullandı.
 
'KURULTAY ÇAĞRISI YAPMALI'
 
Tüzük gereği üç şekilde kurultayın toplanabileceğini ve bunların Genel Başkanın çağrısı, Parti Meclisi kararı ve yarıdan bir fazla delegenin imzası olduğunu söyleyen İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Son seçeneğe gerek yok. Yarıdan bir fazla imza toplanırsa, genel başkanlık zaten düşmüş demektir. Ben sadece Genel Başkanıma değil bir ağabeyime sesleniyorum. Yarıdan fazla imza toplanırsa orada durmanıza gerek yok, bu durum sizi yıpratır. Ağabeyimin bu duruma düşmesini istemem.
 
Birinci seçenek kullanılmalıdır. Genel Başkan partiyi kurultaya taşımalıdır. Alınan hezimetin ardından, yanındakileri dinlememelidir. Onların derdi bir daha PM’ye seçilememek olabilir. Ama Genel Başkan partinin ve memleketin hayrı içi bunu yapmalıdır."
 
Bugün basında okuduğu haberlerde, Genel Başkanın kurultay kararı alabileceği yönünde bir algılaması olduğunu söyleyen İnce, "Delege imzalarının toplanması onu üzer ve ben bunu istemem. Amacım ülkemin ve partimin gözlerimin önünde eriyip gitmesine çare olmaktır..." dedi.
 
GENEL BAŞKANLIK SORUSU 
 
Muharrem İnce, bir gazetecinin genel başkanlığa aday olup olmayacağıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:
 
"Genel Başkanlığa aday olacak kişi, buna kendi karar veremez, delegeler karar verir. Böyle bir şey oluşursa o zaman bakarız. Yani aday olunmaz... Ben bugüne kadar prtim için her şeyi yaptım, her zaman taşın altına elimi sokarım ama böyle bir değerlendirme yanlış olur. Takdir delegelerindir. Ben makam mevki peşinde değilim...."
 
'KURULTAY İSTEME HAKKI VAR'
 
CHP'nin bir diğer grup başkanvekili Engin Altay'a, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Muharrem İnce'nin değerlendirmeleri soruldu.
 
Her CHP'linin kurultay arzu etme ve isteme hakkı olduğunu söyleyen Altay, İnce'nin istifa edip etmemesi gerektiğinin sorulması üzerine de, "Sayın İnce'ye ne yapıp ne yapmayacağını söyleme ehliyetine sahip değilim" dedi.
 
Parti yönetimini eleştiren milletvekilleriyle ilgili de konuşan Altay, "CHP'de parti içi demokrasi var, parti içi disiplin de var" diye konuştu.